7óra7

Premier7

Premier7

2016. szeptember 12 – 18.

2016. 09. 07. | 7óra7

Premierajánlónkban nem csak mi beszélünk a bemutatókról, de esetenként az alkotókat is megszólaltatjuk.

premier7_logo.PNGRoberto Zucco / Színház- és Filmművészeti Egyetem, Ódry Színpad / szeptember 15. 19 óra

Horváth Csaba állítja színpadra Bernard-Marie Koltes megtörtént eseményeken alapuló drámáját egy sorozatgyilkosról – Zsámbéki Gábor és Fullajtár Andrea osztályával.

Korábban megkérdeztük  Horváth Csabát, hogy mi az, amit koreográfusként és rendezőként meg tud tanítani a színművészetis hallgatóknak. „Azt, hogy a testtel való kifejezés mennyire fontos a színházban. Legyen az bármilyen színház – prózai, zenés, operett, fizikai. Az az alapcél, hogy a gyerekek megértsék és bizonyos gyakorlatokon keresztül elsajátítsák, hogy a teste ugyanúgy a színész része, mint az agya, vagy a szája.

Az előadás a bemutatót követően szeptember 16-án este 7 órától és szeptember 22-én este fél 11-től is látható az Ódry Színpadon.

Mellékhatás / Rózsavölgyi Szalon / szeptember 16. 19:30

A darab egy hétköznapinak induló egyszerű gyógyszerkísérletről szól, ahol egy új depresszió elleni szert tesztelnek. A kísérlet résztvevői arra vállalkoznak, hogy némi díjazás fejében heteken át, a világtól elzárva, szigorú megfigyelés alatt szedik az új gyógyszert, vagy annak placebóját. Valló Péter rendezésében Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza és Porogi Ádám szerepelnek.

Valló Pétert arról kérdeztük, mennyire volt tudatos, hogy a nem régen bemutatott Istenek tanácsa című előadás után (kritikánk itt olvasható) ismét egy egészségüggyel kapcsolatos témát rendez a Rózsavölgyiben. „Véletlenül estek egymás mellé, de az első darab sikere bátorítást ad az embernek, hogy az egészségről, az ember legfontosabb magán és közügyéről szóló darabok érdeklik a nézőket.

A színészeket arról kérdeztük, hogy miben jelent kihívást számukra a Rózsavölgyi Szalon sajátos tere, illetve mi a legnehezebb szerepük megformálásában.

latin_ok.JPGLengyel Ferenc, Tóth Ildikó, Sodró Eliza, Porogi Dávid (fotó: Rózsavölgyi Szalon)

Lengyel Ferenc ideálisnak tartja a helyet, „hiszen a nézők egy élveboncolást néznek intim megvilágításban”.  Sodró Eliza a finom játékról beszélt: „Nagyon tetszik nekem, hogy ilyen pici a tér. Bőven elég csak gondolnom valamire, hogy látszódjon. Nem kell külön gesztussal megerősíteni. Ráadásul van egy olyan furcsa gyanúm, hogy szűk térben nehezebb hazudni.”

Porogi Ádám a nézők közelségében látta a szerepével kapcsolatos legnagyobb kihívást: „A darab naturalisztikussága és a nézők közelsége miatt a legnehezebbnek egy fizikai állapot megjelenítését érzem, hiszen nem ájulhatok el igazából, nem omolhat össze az idegrendszerem. A Rózsavölgyiben a nézők nagyon közel ülnek, vigyázni kell rájuk. Ha egy méterről leüvöltik a fejed, lehet, hogy megijedsz. Ez nem biztos, hogy cél. Egyébként, ugyanúgy, mint nagyszínpadon, keressük a szerepek, a helyzetek igazságát. „

Lengyel Ferenc azt is elmondta, hogy a legnehezebb színészi feladat azt volt számára, „hogyan lehet megérteni vagy akár megbocsájtani egy olyan orvosnak, akit csupán a siker és a gazdag üzlet hajszol, és az egyik legfontosabb dologról,  az embertársai iránt érzett felelősségről megfeledkezik”.  

Sodró Eliza az általa megformált figura többrétegűségéről is beszélt: „Azt hiszem az a legnehezebb, hogy miközben próbálom magamban megépíteni azt az utat, amin Connie lelke és személyisége végigmegy ebben a darabban, nem szabad megfeledkeznem róla, hogy éppen egy antidepresszánst tesztelnek rajta, ami kellemetlen fizikai tüneteket is okoz. Szóval ez egy szép, komoly és összetett feladat.

Az előadást szeptemberben 19-én, 20-án és 21-én, októberben 1-én, 2-án és 5-én is megtekinthetik az érdeklődők.

Hazudj inkább, kedvesem! / Budaörsi Latinovits Színház /szeptember 17. 19 óra

A hazugságokból szőtt hálóinkat lebegteti meg Znamenák István rendezése Budaörsön. Alfonso Paso történetét többek között Szamosi Zsófiával, Bohoczki Sárával, Chovan Gáborral és Marton Róberttel állítja színre.

latin_2_szamosi_ok.JPGSzamosi Zsófia a Hazudj inkább, kedvesem! olvasópróbáján (fotó: Budaörsi Latinovits Színház / Borovi Dániel)

"Arra vágyom, hogy a nézők mérhetetlenül jól szórakozzanak, és ha még közben észrevétlenül magukra is ismernek a sztori mélyén húzódó vékony rétegben - nevezetesen, hogy miként mehet tönkre egy házasság a közöny és az egymásra oda nem figyelés mentén - na akkor igazán eljutott hozzájuk Paso története" – írta nekünk az előadással kapcsolatban a rendező.

Az előadás a bemutatót követően szeptember 23-án, október 7-én, 11-én, 12-én és 25-én látható a Budaörsi Latinovits Színházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr9711686685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása