7óra7

Nyitott Kör – Nyitott Pálya

Nyitott Kör – Nyitott Pálya

2016. 08. 26. | 7óra7

Diákközösségek kedvezményes feltételekkel vehetnek részt a Nyitott Kör színházi nevelési előadásain. A támogatás mértéke 50 és 90 százalék között változik.

A Nyitott Kör színházi nevelési előadásokat, valamint drámaórákat hoz létre.  A színházi nevelési előadás egy többnyire három óra időtartamú interaktív előadás, amin egy diákközösség vesz részt. A színházi formában feldolgozott történet kapcsán egy kérdést vagy témát vizsgálnak. A diákok nem csak nézői az előadásnak, hanem jelenlétükkel, kérdéseikkel és gondolataikkal alakítják az eseményeket.

A Nyitott Kör 2013-ban 60, 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016 első félévében 60 színházi nevelési előadást tartott, összesen több mint 14000 diáknak.

gub_nagy_ok.jpg             Gubancok

A Nyitott Pályát az egyesület egy lehetőségnek szánja, amelyen keresztül az előadásai iránt érdeklődő diákközösségek és vezetőik támogatott formában vehetnek részt az aktuális időszak, jelen esetben a 2016. szeptember és 2017. január között meghirdetett előadásain. Az előadások piaci ára 50 ezer és 100 ezer forint között mozog. Az elnyerhető támogatás mértéke: 50-90%.

A pályázók között előnyben részesítik azokat, akik magasabb önrészt tudnak vállalni, vagy világosan kifejtik számukra, hogy miért érdemes egy alacsonyabb önrész mellett az ő csoportjukat választani.

Arra kérik a jelentkezőket, hogy anyagi helyzetüknek megfelelő mértékű támogatást igényeljenek annak érdekében, hogy azok, akik esetleg  kevesebb forrással rendelkeznek, szintén részt vehessenek a programokon.

Lehetőséget kínálnak azoknak a csoportoknak is, akik csak teljes térítésmentesség esetén tudnak velük tartani - ők egy partnerségi űrlapot tölthetnek ki eljövendő pályázatokban történő együttműködéshez.

Arra is kíváncsiak, hogy melyek azok a témák, amiket a diákok, illetve a pedagógusok a színházi nevelés eszközeivel feldolgozandónak tartanak, és szívesen fogadnának egy programot az adott témára építve. Az űrlap megfelelő pontján várják a pályázók gondolatait is.

magam.JPG

A Nyitott Pályán kínált előadások:

Gubancok - komplex színházi nevelési előadás a családról 13-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva

Magam vagyok - komplex színházi nevelési előadás a szerelem kapcsán az önazonosságról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva

Kötéltánc - komplex színházi nevelési előadás a hatalomról 15-18 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva

Stréber - színházi nevelési előadás a kirekesztésről 12-17 éves diákokból álló közösségeknek ajánlva

Social S.O.S - drámaóra-sorozat az idegenségről és a kulturális másságról 14-18 évesek számára

Az előadásokról bővebben a Nyitott Kör honlapján olvashatnak. További részletek a programról és jelentkezés itt található.

Jelentkezési határidő: szeptember 6, kedd, délután 6 óra.

Forrás: Nyitott Kör

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr9611654008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása