7óra7

A Vidéki Színházak Fesztiváljával nyitja az évadát a Thália

A Vidéki Színházak Fesztiváljával nyitja az évadát a Thália

2016. 08. 18. | 7óra7

A Thália Színház szeptember 5. és 11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, amelyen hét nap alatt kilenc előadás várja a látogatókat.

A program szeptember 5-én hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A közismert művet ezúttal Szente Vajk állította színpadra, főszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor.

3.JPGTartuffe  (fotó: Szvatek Péter - Jászai Mari Színház, Népház)

Hatodikán, kedden, a nagyszínpadon a
Bánk bánt tekintheti meg a közönség, a Békéscsabai Jókai Színház előadását Szabó K. István rendezte.

Szerdán a Csiky Gergely Színház hozza Kaposvárról Barta Lajos épp 100 éve bemutatott,
Szerelem című tragikomédiáját, melyet Guelmino Sándor állított színpadra.

Csütörtökön a nagyszínpadon Moli
ère népszerű komédiája, a Tartuffe lesz látható (kritikánk itt olvasható), a tatabányai Jászai Mari Színház előadását Szikszai Rémusz rendezte, főszerepben Crespo Rodrigo. Az Arizona Stúdióban pedig ismét egy család történetét tekinthetik meg, Salgótarjánból a Zenthe Ferenc Színház mutatja be Harold Pinter: Hazatérés című művét, Mikó Istvánnal a főszerepben. Az előadást Gyuriska János rendezte.

va_1.jpgVánya bá  (fotó: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház)

Kilencedikén, pénteken a Weöres Sándor Színház előadásában érkezik a
Ványa bá (kritikánk itt olvasható), Csehov színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibort láthatjuk.

Szombaton délután a Csokonai Nemzeti Színház produkciója látható az Arizonában, Virginia Woolf
Orlandója Anca Bradu rendezésében, Sárközi-Nagy Ilona előadásában elevenedik meg. A Miskolci Nemzeti Színházból Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája érkezik este a nagyszínpadra (kritikánk itt található) Lukáts Andor rendezésében, Varga Zoltánnal a főszerepben.

pill_2_k.JPGPillantás a hídról (fotó: Gálos Mihály Samu)

A Fesztivált vasárnap egy nagyszabású produkció zárja majd: a Pécsi Nemzeti Színház hozza Peter Scheffer Amadeusát, Méhes László rendezésében, Salieriként Rátóti Zoltánt láthatjuk, a muzsika megszólaltatói pedig a Színház Énekkara és a Pécsi Szimfonietta.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel, akik a fesztivál díjait osztják. A közönséget pedig változatlanul kedvező árú jegyek és bérletek várják.

Forrás: Thália Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8810420714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása