7óra7

Lehet, hogy Dörner György marad az Újszínház igazgatója?

Lehet, hogy Dörner György marad az Újszínház igazgatója?

2016. 08. 17. | 7óra7

Az Újszínház szakmai bizottsága három másik pályázó mellett Dörner György pályázatát is támogatja a beérkezett tizenkét pályamű közül. Dörner emellett a Thália vezetésére is pályázott. 

A nol.hu és a Színház.hu információja szerint a bizottság Bodó Viktort, Hargitai Ivánt, Radó Denise-t és a jelenlegi igazgatót, Dörner Györgyöt emelte ki a pályázók közül. Mindez pusztán javaslat, amely a jogszabályok szerint az augusztus 31-én összeülő fővárosi közgyűlés számára semmiféle kötelezettséggel nem jár. Legutóbb éppen a dunaújvárosi példa mutatta, hogy az önkormányzat a döntését akár egyhangú javaslattétellel szemben is meghozhatja.  

dorner_ii_mti_001.jpg                  Dörner György (fotó: MTI / Kollányi Péter)

Az Újszínház igazgatói posztjára tizenketten pályáztak: Bodolay Géza rendező, Bodó Viktor rendező (a Kultúrbrigáddal), Dörner György színész-igazgató, Hargitai Iván (Dobák Lívia dramaturggal, Koltai M. Gábor rendezővel, Novák Eszter rendezővel, Perczel Enikő dramaturggal, Selmeczi György zeneszerzővel és Szokolai Brigitta dramaturggal), Herczeg Tamás színész (Szántó Péterrel, az Újszínház ügyelőjével), Hudi László rendező (a K2 Színházzal, Kárpáti Péter dramaturggal és Hegymegi Máté rendezővel), Mátyássy Bence színész (Tóth Péterrel, a Szputnyik korábbi ügyvezetőjével), Nagy Viktor rendező, Radó Denise színész-rendező (Kautzky Armanddal, az Újszínház színészével), Salamon Suba László rendező, Szűcs Katalin Ágnes kritikus, Can Togay filmrendező (Suba János közgazdásszal). 

Az előadó-művészeti bizottság Bálint András színész-rendezőt, Borsós Beáta színházi menedzsert, Zigó Viktort, a Kolibri Színház gazdasági igazgatóját és Trokán Péter színészt kérte fel a szakmából, hogy vegyen részt a szakmai bizottság munkájában. Mellettük az Újszínház közalkalmazotti tanácsa, a szakszervezet, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy, a főváros két bizottsági tagot delegált. 

A Thália Színházra beérkezett pályázatokat elbíráló szakmai bizottságban Keszég László rendező, Kirják Róbert, a nyíregyházi színház megbízott igazgatója, Kiss Mari színész és Lőkös Ildikó dramaturg vettek részt. A Színház.hu úgy tudja, ők egyöntetűen azt javasolták, hogy Kálomista Gábort vigye tovább a teátrumot. A Thália vezetésére Dörner György is jelentkezett, míg a Madách Színházért csak az eddigi direktor, Szirtes Tamás indul.

Forrás: Szinhaz.hu, nol.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr8710416856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása