7óra7

Bánkitó - Szerdán indul az ország legnagyobb kisfesztiválja

Bánkitó - Szerdán indul az ország legnagyobb kisfesztiválja

2016. 07. 12. | 7óra7

Több mint 50 civil szervezet, több mint 30 képzőművész és szervezet, és több mint 7 kortárs színházi előadás lesz szerdától a Bánkitón. A rendezvény fókuszában idén a “határ” fogalma áll.

A fesztiválkapuk július 13-án, szerdán 12:00-kor nyitnak, a 0. napon a Tilos, az Auróra és a BAR72 helyszínei indítják a négy napig tartó fesztivált.

banki_3.JPGFesztiválatmoszféra I. (fotó: Szemerey Bence)

Néhány hasznos információ a szervezőktől:

Az online elővétel kedd éjfélig tart. Aki kedvezményes áron szeretne jegyet vásárolni, az eddig teheti meg.

Aki tud, érkezzen biciklivel Berkenyéről, Vácról, Diósjenőről vagy Magyarnándorról, hiszen a kerékpár nagyon megkönnyíti a fesztiválon való közlekedést is, amellett, hogy környezetbarát és kis helyet foglal.

Akinek még nincs szállása, az Alsópetényi Fesztiválkempinget keresse, ahol még sok szabad hely van, és ahonnan, illetve ahová a fesztiválról egész napos,  ingyenes buszjárat hozza és viszi a látogatókat.

Mindenki hozzon magával meleg ruhát éjszakára! Éjjel a bánki mikroklímának köszönhetően a hőmérséklet akár 15 fok köré is hűlhet.

banki_1.JPGFesztiválatmoszféra II. (fotó: Szemerey Bence)

Egy kis ízelítő a Bánkitó csütörtöki programjai közül:

Érdemes ellátogatni a Kisrétre, ahol minden nap gyerekprogramokkal, tudatos gazdálkodással, reciklálással kapcsolatos programok várnak és a Színházi Sátor. A Nem – De hogy nem? című előadás például a családon belüli erőszak és annak aktualitásaival kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Délután lesz  a Mentőcsónak Egység – Menekülj okosan! MigrAction című interaktív színházi társasjátéka, ami a menekültválságot dolgozza fel, illetve a Tanközlöny szerkesztőség beszélgetése azok számára, akik  meg akarják tudni, hogyan látják a magyar oktatás helyzetét azok, akiket legjobban érint - a diákok.

banki_2.JPGFesztiválatmoszféra III. (fotó: Szemerey Bence)

Délután a Tószínpadon Barabás Lőrinc és az iamyank live band játszanak a tóba ugrálás alá, a Színházi Sátorban Victoria Hanna (ISR) szürreális zenei világával kezdődik a program, majd az Északi Színpadon a Fran Palermo és Ivan & The Parazol lépnek fel. Az S*10 Lakodalmas Fóliasátorban óriási footwork bulit csap AO UZZI + SixSix és az Uffalo Steez, a BAR72 előtti tömeget pedig Soundbank és ROUTE8 közös projektje, a Lathuequex mozgatja majd át.

Forrás: Bánkitó Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr48882604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása