7óra7

Stohl András és Csákányi Eszter is szerepel az Elton John-musicalban

Stohl András és Csákányi Eszter is szerepel az Elton John-musicalban

2016. 02. 16. | 7óra7

Júliusban mutatja be az Erkel Színház Lee Hall és Elton John Billy Elliot – a Musical című darabját. A produkció rendezője Szirtes Tamás.

Ladinek Judit, Gallusz Nikolett, Auksz Éva, Stohl András, Tóth Sándor, Németh Kristóf, Simon Boglárka, Krassy Renáta, Balla Eszter, Csákányi Eszter, Bencze Ilona és Hűvösvölgyi Ildikó játssza váltott szereposztásban a produkció felnőtt szerepeit.

A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, amely egy szegény sorba született tehetséges kisfiúról szól, akinek családja hallani sem akar arról, hogy egy általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen.

musi_ki.JPGÖten a főszereplők közül

A címszerep rendkívüli nehézségű, a gyerekszereplőtől azonos prózai, énekesi és táncosi kvalitásokat kíván, ezen belül pedig ugyanolyan felkészültséggel kell például szteppelni, mint balettozni. A nyári bemutató és a további előadások szereposztását egyéves castingsorozat után hirdették ki.

Végül nem egy, hanem hét Billyt és öt Michaelt választottak úgy, hogy a gyerekek keresztben is tanulhatják a főszerepeket. Tekintettel arra, hogy a Magyar Állami Operaház csak az első évben hetven alkalommal készül eljátszani a musicalt, minden kiválasztottnak jut lehetőség. A produkcióban emellett a 9-12 éves korosztályból összesen 29 kislány vesz részt hármas szereposztásban, mindnyájan a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola növendékei.

musi_nok_ki.JPGHűvösvölgyi Ildikó, Bencze Ilona, Csákányi Eszter

A Billy Elliot – a Musical a bemutató évében 4 kategóriában is elnyerte az Olivier-díjat, amely a legrangosabb brit színházi elismerés, Amerikában pedig tíz kategóriában lett Tony-díjas Broadway-produkció. Az Opera vezetése abban bízik, hogy a musical népszerűsége itthon hasonló lesz, mint Angliában és Amerikában volt. A musicalt július 29-én mutatja be az Erkel Színház, amely történetében először magas előadásszámmal várja a közönséget az egyhónapos nyári sorozatban.

Forrás: Magyar Állami Operaház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr798396052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása