7óra7

Magyar Attila a POSzT új ügyvezetője

Magyar Attila a POSzT új ügyvezetője

2016. 01. 13. | 7óra7

A cég tulajdonosi taggyűlése egyhangú döntéssel Magyar Attilát választotta a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSzT) szervező cég ügyvezetői posztjára.

Magyar Attila, a pécsi Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója elmondta, hogy az elmúlt évek POSzT-tal kapcsolatos szomorú tapasztalataiból okulva pályázatában vállalta, hogy a legfontosabb színházszakmai kérdésekben a most felállítandó szakmai tanácsadó testületre támaszkodik.

Közlése szerint a testület feladata lesz a versenyprogram kiválasztásának, a zsűrizési tematika kialakításának, a díjazási koncepció lefektetésének írásbeli szabályozása.     

poszt_pecsma_ki.jpgFotó: pecsma.hu

Az ügyvezetői posztra Magyar Attila mellett Kiss László rendező, valamint Göttinger Pál rendezővel és Lévai Balázs televíziós szerkesztővel, rendezővel közösen Komáromi György, a fővárosi Radnóti Miklós Színház gazdasági igazgatója is pályázott.     

A bírálóbizottság január 4-én hallgatta meg a pályázókat. Akkor formai okokra hivatkozva egyhangúlag elutasították Kiss László pályázatát. Komáromi György pályázatát ugyancsak egyhangúlag nem támogatta a grémium. Magyar Attila pályázatát akkor a Magyar Színházi Társaság nem támogatta, mert csak abban az esetben tudta volna elfogadni, ha a Magyar Attila melletti, művészeti vezetői pozícióra és ezen keresztül a találkozó művészeti koncepciójára külön pályázatot írnak ki. Az erre tett javaslatát azonban a két másik tulajdonosi képviselő leszavazta.  

Jordán Tamás, aki a Színházi Társaságot képviselte január 4-én, akkor szerkesztőségünknek elmondta, "hogyha a többség által támogatott pályázó megkeresi a Teátrumi Társaságot és a Színházi Társaságot, hogy közösen találjanak olyan konszenzusos megoldást, amely megnyugtató módon garantálja a POSzT művészeti koncepciójának meglétét és színvonalát, abban az esetben Magyar Attila pályázatát tudnák támogatni."

A POSzT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Közhasznú Nonprofit Kft. tulajdonosi taggyűlésén most a Magyar Színházi Társaságot Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaságot Vasvári Csaba alelnök, Pécs városát pedig Őri László, Pécs alpolgármestere képviselte.

Forrás: MTI / 7óra7

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr508267842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása