7óra7

Nyitott Klub - Drámapedagógiai műhelymunka akár ingyenesen

Nyitott Klub - Drámapedagógiai műhelymunka akár ingyenesen

2016. 01. 07. | 7óra7

A Nyitott Kör Egyesület térítésmentes részvételt kínál egy műhelymunka-sorozaton január 16. és április 30. között a Jurányi Házban.

Felhívásuk szerint: aki járt már drámás workshopon vagy részt vett komplex drámapedagógiai képzésen, valószínűleg a közös játék és a gondolkodás élményét őrzi leginkább. Ezt az élményt viszi magával, le- és megjegyzi a tanultakat, talán még drámaórát is tervez. De hol tudja kipróbálni az új tudást? És hol játszhat újra? Például a Nyitott Klubban. Most akár ingyen.

nyitott_kis.JPG

Tájékoztatásuk szerint a Nyitott Klub műhelyalkalmain:

- a kipróbálásra és a gyakorlatra helyezik a hangsúlyt: a résztvevők egymás között teszik próbára saját magukat, és levezetik óravázlataikat;

- a résztvevők megismerkednek egymással, új játékokkal, a drámával rokonítható pedagógiai megközelítési módokkal és irányzatokkal;

- mindenki részt vesz mások által vezetett drámaórákon, így elleshet trükköket, módszereket, de akár szembesülni is lehet a hibákkal, vagy azzal az élménnyel, hogy mit élhet meg egy fiatal résztvevőként;

- facilitált értékelések során a résztvevők visszajeleznek a megélt élménnyel kapcsolatban, ami segíti mind a készülő drámaóra, mind a tanári készségek fejlesztését;

- új drámaórákat írnak, így alkotás közben gondolják végig az egyes konvenciókban rejlő lehetőségeket és esetleges nehézségeket;

- a részvevők csoportos szupervízió keretében a máshol szerzett tapasztalataikat megosztva kereshetnek megoldást tanári helyzetekre, tisztázhatják a helyzet elméleti vonatkozásait, vagy akár modellezhetik is azokat.

A Nyitott Klub végzettséget nem ad, de a megszülető drámaórákból a részvevőkkel közösen megjelentet egy óravázlat-gyűjteményt, lehetőséget ad az órák tesztelésére akár diákok között is, illetve egy saját szakmai hétvégét is szervez, ahol a legjobban sikerült órák kerülnek bemutatásra.

A Nyitott Klub műhelysorozat alkalmaira szombatonként kerül sor, délelőtt 10 órától délután 2 óráig, január 16. és április 30. között a Jurányi Házban (1027 Budapest, Jurányi utca 1). A szakmai napok tervezett időpontja 2016. április 9-10, szombat-vasárnap.

nyit_2_kis.JPG

Mi szükséges a térítésmentes részvételhez?

A projekt egy 15 alkalmas folyamat, amely január 16-án indul. A pályázónak vállalnia kell, hogy legalább 12 alkalommal jelen lesz. A szervezők a pályázati támogatást elsősorban a 20-35 év közötti jelentkezők térítésmentes részvételére fordíthatják, de szívesen látják az ezen a korosztályon kívül esők jelentkezését is.

Akinek nem áll módjában vállalni a rendszeres részvételt, viszont szeretne alkalmanként csatlakozni a műhelymunkához, alkalmi jegy (1000 Ft) vagy 5 alkalmas bérlet (3000 Ft) váltása ellenében ezt is megteheti.

A jelentkezéshez ezen a linken található űrlapot kell kitölteni 2016. január 12, 12.00 óráig.

A Nyitott Klub az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Forrás: Nyitott Kör Egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr758248748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása