7óra7

150 milliót oszt szét egymás között az NKA színházi kollégiuma

150 milliót oszt szét egymás között az NKA színházi kollégiuma

Év végi kasszasöprés a Kulturális Alapnál

2015. 12. 08. | 7óra7

A Színház- és Táncművészeti Kollégium által kiírt, meghívásos pályázatokra túlnyomórészt saját érdekeltségi körük pályázhat.

A december elsején megjelent pályázatokra hétfőig, illetve keddig lehet jelentkezni. Mindeközben a folyóirat-kollégium nem írta ki rendes pályázatát a művészeti és tudományos folyóiratok számára, amivel több tucatnyi, évek, évtizedek óta működő kulturális médiumot hoztak lehetetlen helyzetbe.

A kollégium tagjai: Zalán János  a Pesti Magyar Színház igazgatója, Császár Angela színművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Nagy Viktor rendező, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára, Szűcs Gábor színész, Vincze Balázs balettművész, koreográfus, a Pécsi Balett igazgatója, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője, Bozsik Yvette balettművész, koreográfus, Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház játszószínházának művészeti vezetője, Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Zsuráfszky Zoltán koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője.

ures_vagva.jpg

40 millió forintra pályázhat a Magyar Teátrumi Társaság a színház népszerűsítésére a fiatalok körében, melyet „rendhagyó marketingkampányok, innovatív marketingstratégia megvalósításával” ér el. A kollégium tagjai és ezáltal a pályázat elbírálásának döntnökei többek között Nagy Viktor, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke és Szabó László a Teátrumi Társaság titkára.

Szintén 40 millió forintot nyerhet el a debreceni Csokonai Színház „új színházi, élő zenekarral megvalósított opera-előadások koprodukcióban történő bemutatására és forgalmazására”. A teátrum korábbi igazgatója Vidnyánszky Attila, a Teátrumi Társaság elnöke.

12 millió 620 ezer forintra pályázhat a Magyar Madagaszkári Emléktársaság egy Benyovszky munkacímű musical előkészítésére. Az emléktársaság tagja többek között Szőcs Géza társelnök, Hoppál Péter államtitkár és Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője.

8 milliót nyerhet a Pesti Magyar Színház egy, „Akadálymentesítés az előadó-művészet területein” címmel megtartandó konferenciára és workshopra. A Színház- és Táncművészet Kollégium elnöke a Pesti Magyar Színház igazgatója, Zalán János. A Pesti Magyar Színház a közelmúltban is különösen hatékonynak bizonyult a pályázatok terén: nyáron a Színház- és Táncművészeti Kollégium hat színházi altémában meghirdetett pályázatán ötben összesen 10 millió forintot nyert el.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. „Kőszínházak és színházi társulatok előadásainak bemutatása a pécsi Zsolnay Színházban” témában vált 5 millió forintra esélyessé. A Kft. ügyvezető igazgatója Vincze Balázs, aki szintén a kollégium tagja.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes 3,5 millió forintot kaphat előadásainak erdélyi forgalmazására. Illetve másik 3,5 millió forintot egy, az 1956-os forradalom 60. évfordulója tiszteletére tervezett új produkciójuk létrehozására nyerhet el. Az együttes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán, aki egyben az odaítélésről döntő kollégium egyik tagja is.

A megmaradó összegen a Ciróka Bábszínház (20 millió forint a Magyarországi Bábszínházak Találkozójának megvalósítására), a Nemzeti Táncszínház (10 millió forint a Budapesti Táncfesztivál megvalósítására) és a Theatron Műhely (5 millió a magyar színháztörténet kutatására) osztozhat.

Noha a kollégiumi tagok érdekeltsége esetén a támogatás odaítélése minősített többséggel történik, a szavazásban az érintett maga is részt vehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr338146396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása