7óra7

Gombrowicz darabja Vácott és a Nemzetiben

Gombrowicz darabja Vácott és a Nemzetiben

2015. 11. 30. | 7óra7

Az ukrán Yaroslav Fedoryshyn rendezett előadást az Yvonne, burgundi hercegnőből a Váci Dunakanyar Színházban, amely a Nemzeti Színházzal koprodukcióban jött létre.

A Nemzeti Színház közleménye szerint a produkció komoly szintlépést jelent a Váci Dunakanyar Színház számára. Az eddigiekhez képest nagy szereplő- és alkotógárda vett részt a munkában.

A rendező, Yaroslav Fedoryshyn az ukrán Lviv Academic Voskresinnia Theatre igazgatója. Társulata visszatérő fellépője a neves színházi fesztiváloknak Skóciától - Lengyelországon és Egyiptomon át - Törökországig. Az előadás jelmez- és díszlettervezője a rendező állandó alkotótársa, Alla Fedoryshyna neki köszönhető a rendezés expresszív formanyelvéhez kapcsolódó különleges látványvilág.

yvonne_kis.JPGYaroslav Fedoryshyn a sajtótájékoztatón (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

Az előadásban a Váci Dunakanyar Színház korábbi produkcióiból is ismert Pataki Szilvia, Kaszás Mihály, Vándor Éva, Havasi Péter, Szabó Erika, Molnár Gyöngyi és Smál-Szilaj Gábor mellett Pásztor Tibor és Ivaskovics Viktor kap szerepet, valamint három év szünet után ezzel a produkcióval tért vissza a színpadra a színház direktora, Kis Domonkos Márk.

A bemutatóra november 28 -án Vácon került sor, a Nemzeti Színházban pedig 2015. december 17-én lesz a premier.

A tervek szerint külföldön is látható lesz az előadás, nem titkolt cél a nemzetközi színházi találkozókon való részvétel. A Váci Dunakanyar Színház novemberben ünnepli megalapításának harmadik évfordulóját. Szakmai életükben meghatározó a V4 eszmeisége, így a következő évadok műsortervében is egy-egy V4 ország szerzőjének művei közül választanak. 

Forrás: Nemzeti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr78127224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása