7óra7

Premier7

Premier7

2015. november 30 – december 6.

2015. 11. 26. | 7óra7

Az elkövetkező hét általunk ajánlott bemutatói a hétköznapokat járják körül - a prózától a kortárs táncig, Budapesttől Szombathelyen és Pécsen át Becsvölgyéig. 

logo_premier7_vagott_kozep.PNG

A harag napja // Krétakör Produkció // helyszín: Trafó // november 30. 20 óra

2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött, és az utcára hívta az ország ápolóit. A szókimondó nővér alakja inspirálja a Krétakör előadását – de semmit nem használnak fel az ő valós történetéből. Schilling Árpád és Zabezsinszkij Éva írta a forgatókönyvet, Sárosdi Lilla, Láng Annamária, illetve Rába Roland játszanak az előadásban.

harag.jpgA harag napja - Láng Annamária (fotó: Stavros Petropoulos)

Az előadás még december 1-én, 2-án, illetve a következő év január 29-én, 30-án és 31-én is látható a Trafóban.

Anyádék rajtam keresnek // Sín Kulturális Központ // helyszín: MU Színház // december 4. 19 óra

Cuhorka Emese és Fülöp László egy fiatal kortárstánc generáció két jeles képviselője, akik már külön-külön és együtt is megmutatták, hogy izgalmas táncdarabokat képesek létrehozni. Most Timothy and the Things név alatt ismét közös kutatásba fogtak az emberi jelenségek azon ismerős-ismeretlen halmazáról, amely mozgásban tartja viszonyainkat a hétköznapok során.

anyedek_kis.JPGFülöp László, Cuhorka Emese

Az előadás hétköznapi érzésekből és helyzetekből létrehozott táncokon keresztül hasznosítja a látszólag haszontalanul töltött időket – olvasható a színlapon.

Az előadás a bemutatót követően december 5-én este 7 órai kezdettel is látható a MU Színházban.

Ványa bá // Weöres Sándor Színház, Szombathely // december 4. 19 óra

Csehov drámáját Hamvai Kornél fordításában állítja színpadra Réthly Attila. A címszerepet Mertz Tibor játssza, főbb partnerei: Nagy Cili, Bajomi Nagy György, Trokán Péter, Hartai Petra és Vlahovics Edit.

vanya.jpg          Ványa bá (próbafotó)

A színlap szerint: egy negyvenhét éves férfi - Ványa bá - beleszeret egy nála húsz évvel fiatalabb nőbe, aki nem szereti őt viszont. Férje is van. Ráadásul szíve szerint egy harmadik férfiba, Ványa barátjába, Asztrov doktorba lenne szerelmes. De nem mer. Abba a bizonyos harmadik férfiba pedig, Szonya, Ványa bá csúnyácska unokahúga is szerelmes. Reménytelenül.

Az előadást decemberben 5-én, 8-án, 9-én, 10-én, 12-én, 15-én, 16-án és 17-én is láthatják az érdeklődők.

Sok hűhó semmiért // Centrál Színház, Budapest // december 5. 19 óra

Puskás Tamás saját fordításában rendezi meg Shakespeare vígjátékát. Főbb szerepekben Schmied Zoltánt, Pokorny Liát, Rada Bálintot, Ágoston Katalint, Simon Kornélt, Vári-Kovács Pétert és Papp Jánost láthatják a nézők.

sok_huho.jpgSok hűhó semmiért (plakát) - Pokorny Lia

Az okos nők és eszes férfiak gyanakodva méregetik egymást, és nem hisznek az ösztöneiknek. A naiv szerelmesek nem merik elhinni, hogy a dolgok néha pofonegyszerűek, ezért halálra bonyolítanak mindent. Közben kavarodnak a pletykák, a rosszindulat és az ármány, de mindig akad valaki, aki összebogozza, és van, aki kisimítja szálakat. Persze csak akkor, ha az érdeke úgy kívánja. Végül mégis minden nagy dolog a helyére kerül, a szó mindenféle értelmében – áll a színlapon.

Az előadás decemberben 10-én, 18-án és 30-án is látható a budapesti Centrál Színházban.

Becsvölgye // Pécsi Nemzeti Színház // december 5. 19 óra

Az önmagát falukrimiként meghatározó előadást Szálinger Balázs művéből Anger Zsolt rendezi. A szerepeket Szula László, Füsti Molnár Éva, Köles Ferenc, Darabont Mikold, Urbán Tibor és Vlasits Barbara alakítják.

Fiatal idegenek érkeznek egy kis zalai faluba. Nem dolgozni, hanem pihenni. Aztán mégis munkába állnak. A szélhámosok ugyanis egy helyi idős párban meglátják a tökéletes áldozatokat. Egy kis hiúság, egy kis mohóság, egy kis unalom, egy régi adósság a sors részéről. Egy pusztuló, mégis életteli világról szóló történet humorral és szeretettel - nem a vidéken, a vidékkel nevetünk - áll a színlapon.

Az előadás a bemutatót követően decemberben 12-én, 20-án és 21-én, januárban pedig 4-én és 5-én is látható, este 7 órai kezdettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr788116998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása