7óra7

Übü helyett Liliomfi

Übü helyett Liliomfi

A francia bábszíndarabot "hús-vér, magyar" darabra cserélik Szegeden

2015. 10. 16. | 7óra7

A Szegedi Nemzeti Színház Alfred Jarry groteszk szatíráját Szigligeti Ede társadalmi vígjátékára váltja.

A szegedi teátrum a 2015/16-os évad műsortervében meghirdetett Übü a király című előadás helyett 2016. január 29-én Szigligeti Ede Liliomfi című művét mutatja be, és ez kerül be az eredetileg Alfred Jarry darabját tartalmazó bérletekbe is.

szeged_2.jpg          Szegedi Nemzeti Színház

 Bodolay Géza, az előadás rendezője indokolta a változtatást: "Übü a király – frenetikus patafizikus hagyományőrző komédia” – írtam le az évadunkat beharangozó műsorfüzetben. Az 1896-os francia bábszíndarabot egy 1849-es magyar, hús-vér darabra cseréljük mégis: „Szigligeti Ede: Liliomfi – társadalmi vígjáték”. Tesszük ezt azért, mert lépést akarunk tartani környezetünk szűk és tág, városi és országos, európai és világszerte érezhető, látványos és teátrális, rémülten vidám hangulatával. Ezzel totális összhangban óhajtom megszólaltatni a Közönség másfél évszázada élő kedvenc klasszikusát.

Forrás: Szegedi Nemzeti Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr687973323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása