7óra7

Díjat nyert az Osonó Franciaországban

Díjat nyert az Osonó Franciaországban

2015. 10. 13. | 7óra7

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely elhozta az egyik díjat a franciaországi Saint-Louisben megrendezett Theatra színházi fesztiválról.

Az Ahogyan a víz tükrözi az arcodat című, Fazekas Misi által rendezett, dokumentarista előadás huszonegy résztvevő közül - egy svájci és egy francia produkcióval együtt - érdemelt ki fesztiváldíjat.

osonas.jpg

Az egyik zsűritag, a svájci színész és drámaíró Claudine Berthet a előadás tartalmát és formáját egyaránt méltatta: "Művészileg erős, élő és csodálatos előadást láttam. Erős és mély volt a téma, de a forma is, ahogyan mindezt átadták. Svájcban és a frankofón országokban elveszítettük ezt az expresszionista stílust, színházi formát. Művészi és pszichológiai sokk volt egyszerre, így vált számomra a fesztivál legjobb előadásává."

André Leroy, francia rendező a színészi alakításokra és az országhatárokon átívelő hasonlóságokra is kitért: „A színészi játékot mindenképp ki kell emeljem, mert engem egyszerűen elcsábított. Hihetetlenül sokszínű kifejezési eszközökkel rendelkeznek a színészek, és nagyon erős a színpadi jelenlétük. Az előadást pedig nagyon szerettem, mert a témája, a bemutatott romániai helyzet párhuzamba hozható az itteni élettel is."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr627965370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása