7óra7

Zalaegerszegre került a legjobb előadás díja

Zalaegerszegre került a legjobb előadás díja

2015. 10. 08. | 7óra7

A Thália Színházban átadták a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait. A legjobb előadás díját a zalaegerszegiek Közellensége nyerte el.

Legjobb előadás:

Közellenség (Hevesi Sándor Színház, Zalaegerszeg, rendező: Sztarenki Pál)

A Közellenséggel a nagyszínpad esetében is jótékonyan visszafelé billent az eddigi, vígságtól túlsúlyos mérleg, és egy, a közönséget bátran megszólító, formavilágát tekintve is izgalmas előadás született. (…) A kiérlelt rendezői koncepció következtében a színészi alakítások egyenként és összességükben is a helyükön vannak – ebben az évadban nagyszínpadon messze ebben az előadásban mutatja legjobb formáját a társulat – írtuk 8 pontos kritikánkban az előadásról.

kepme.jpg            Közellenség - Farkas Ignác, Balogh Tamás (fotó: Pezzetta Umberto)


Legjobb női alakítás:

Csapó Virág (Párcsere – Katona József Színház, Kecskemét)

Legjobb férfi alakítás:

Gáspár Tibor (Az eltört korsó – Miskolci Nemzeti Színház)

Különdíj:

Bernarda Alba háza (Békéscsabai Jókai Színház, rendező: Béres László)

A zsűri a díjat a társulat egysége, az előadás különleges hangulata és látványvilága, valamint a flamenco mozgásformájának jó érzékkel történt játékba hozása miatt ítélte oda.

4 pontos kritikánk szerint: „Miközben Béres László több ponton is kifejezetten merészen nyúl hozzá a drámához, rendezése nem létrehozza a drámát, hanem megrajzolja azt. Érzékelteti az adott pillanat erejét, de ezt általában látvánnyal vagy egyenesen látványossággal teszi. (…) Noha ezek az alkotói elképzelések egy önazonos forma mellett egységes előadássá állnak össze, a végeredmény részleteiben és összességében is kérdéses.

bernarda.jpg        Bernarda Alba háza (fotó: A-team / Nyári Attila)


Különdíj:

Hunyadkürty György (Shylock – Csiky Gergely Színház, Kaposvár)

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr97949908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása