7óra7

Kiemelkedően sikeres évadot zárt a Szkéné

Kiemelkedően sikeres évadot zárt a Szkéné

2015. 07. 10. | 7óra7

Nagyszerű felütéssel indult szeptemberben a színház 2014/15-ös évada. A 34. Színikritikusok díjátadóján 11 jelölésből 6 kategóriában 7 díjat nyertek el a Szkéné előadásai és társulatai. A Szkénében rendszeresen fellépő Fodor Tamás pedig a legjobb férfi főszereplő díja mellett életműdíjat is kapott.

Az évad legtöbbet játszott darabja a Pintér Béla és Társulata Titkaink című előadása volt, melyet a Szkéné másfél év után 2015 januárjában 100. alkalommal tűzött műsorra (10 pontos kritikánk itt olvasható Független előadás soha ilyen rövid idő alatt nem élt meg ekkora szériát – áll a színház közleményében.

Titkaink - Pelva Gábor, Póta György, Friedenthal Zoltán, Csákányi Eszter, Pintér Béla, Szamosi Zsófia, Thuróczy Szabolcs, ülnek: Enyedi Éva, Stefanovics Angéla

A Pintér Béla és Társulata számos külföldi vendégszereplése mellett más előadások is több hazai és külföldi meghívásnak tettek eleget. A Desiré Fesztiválon a Titkaink, A nagy füzet és az I. Erzsébet (7 pontos írásunk itt olvasható a temesvári TESZT-en a Don Quijote és a Farkasszem vendégszerepelt. A Vádli Alkalmi Színházi Társulás, a FÜGE és a Szkéné Színház közös előadása, az I. Erzsébet májusban a franciaországi metz-i Passage Fesztviálon egyedüliként képviselte Magyarországot. A hazai Kortárs Drámafesztiválon az Irtás (8 pontos kritikánk itt olvasható míg a dunaPart3 – Kortárs Előadóművészeti Platformon A nagy füzet és a Titkaink volt látható.

A nagy füzet - elöl: Blaskó Borbála, hátul: Krisztik Csaba, Nagy Norbert Szinte az összes hazai fesztiválon ott lesznek a Szkéné előadásai nyáron is. Az idei Thealter (Szeged) díszvendége a k2 Színház lesz, ahol szinte a teljes repertoárjukat, köztük a Züfec című produkciónkat is bemutatják (9 pontos kritikánk itt található Ugyanitt megy majd a Szkéné idei évadának legutolsó bemutatója, a Bűn és bűnhődés Horváth Csaba rendezésében. Az Ördögkatlan Fesztiválra idén A gondnok (7 pontos kritikánk itt olvasható és az I. Erzsébet utazik, míg a budapesti Zsidó Nyári Fesztiválra a Caligula helytartóját hívták meg (9 pontos írásunk itt található

A 2015/16-os évad első bemutatója a KOHLHAAS lesz, Nagy Zsolttal a főszerepben, Hegymegi Máté rendezésében. A Pintér Béla és Társulata ezúttal ismét a Szkénében tart premiert, amit Fehér Ferenc koreográfiája követ. Új produkcióra készül Szikszai Rémusz a Vádlival, Horváth Csaba a Fortéval és a Nézőművészeti Kft. is.

A jelenleg futó előadásaink továbbra is műsoron maradnak, a következő évadot pedig már augusztus 31-én a Szutyok című előadással indítjuk (9 pontos kritikánk itt olvasható

*Kapcsolódó*

A századik Titkaink a Szkénében

A Titkaink a legjobb előadás a kritikusok szerint

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897992521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása