7óra7

Holnaptól Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója

Holnaptól Béres Attila a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója

2015. 06. 19. | 7óra7

Ahogy arról korábban hírt adtunk Miskolc önkormányzata március 18-án, váratlan hirtelenséggel és azonnali hatállyal felmentette posztjáról Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház korábbi igazgatóját. A döntés magyarázataként az önkormányzat a színház belső konfliktusait és a miskolci Művészeti Tanács júniusi megszüntetésének tervét nevezte meg.

Kiss Csaba akkor kérdésünkre elmondta hogy szerinte "a kapkodás és az átgondolatlanság" vezetett a felmentéséhez. "Úgy gondolom, hogy a polgármester és a képviselőtestület gyors pánikreakciójáról van szó, és arról, hogy nem ismerik a színház működését."

Béres Attila

Amikor ugyanitt arról kérdeztük, hogyan látja Béres Attila szerepét a menesztésében, azt válaszolta: "Erre csak annyit tudok mondani, hogy ők most Szabó Mátéval egy olyan műhelyt vesznek át, ami három évig sikeres volt. Ha ők is ugyanolyan sikeresek lesznek, akkor nincs mit mondani. Ha belebuknak, akkor majd meg lehet kérdezni, hogy miért történt, ami történt."

Az új direktort most 28 igen szavazattal választották meg Miskolc város önkormányzati képviselői, zárt ülésen.

A Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói pályázatát - a jogszabályok szerint - korábban szakmai bizottság értékelte – közölte ma Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője. Emlékeztetett arra, hogy a szakmai bizottság az Előadóművészeti Iroda, a helyi polgármesteri hivatal és a szakszervezet képviselőinek részvételével június 15-én tartotta meg ülését. A testület tagjai 5 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett támogatták Béres Attila pályázatát.

A posztra eredetileg ketten pályáztak, Béres Attila és Dózsa László. Dózsa László június 2-án visszalépett.

Kapcsolódó

Interjú Kiss Csabával

Leváltották Kiss Csabát a Miskolci Nemzeti Színház éléről

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397992621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása