7óra7

Megvannak a működési pályázatok eredményei

Megvannak a működési pályázatok eredményei

2015. 05. 06. | 7óra7

Hat kategóriában lehetett pályázni működési támogatásra az Emberi Erőforrások Minisztériumához. Színház-1, Színház-2, Nemzetiségi, Táncszínház, Forgalmazói és Szabadtéri Színház kategóriában. A pályázatokat szakmai kuratórium bírálta el. Az így megszülető listát néhány helyen Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár módosította.

Pintér Béla és Társulata 30 millióból gazdálkodhat.

Színház-1 kategóriában legtöbbet a Stúdió "K" Alapítvány és a Pintér Béla és Társulata kapta: 30-30 milliót. A kuratórium húsz millió forint körüli összeget ítélt meg a KÁVA Kulturális Műhely Egyesületnek, a Kerekasztal Társulásnak, a Maladype Színház Közhasznú Egyesületnek és az Erős Táncért Alapítványnak. Ebben a kategóriában Hoppál Péter a KOMA 11 milliós támogatását 10 millióra csökkentette.

Színház-2 kategóriában a Soltis Lajos Színház 16 milliója és a Váci Dunakanyar Színház 14 milliója a két legnagyobb megítélt támogatás. Ebben a kategóriában Hoppál Péter hat pályázat esetében írta át a szakmai kuratórium döntését. Táncművészet kategóriában négy esetben.

Szabadtéri Színház kategóriában 50 illetve 27 millió forintra növelte a kultúráért felelős államtitkár a megítélt támogatást a Gyulai Várszínház és a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. esetében. A Összpróba Alapítvány 3 millióját nullára, a a Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület 14 millióját 11 millióra csökkentette.

A Jurányi Inkubátorházat működtető Füge 19 milliót kapott.

A Forgalmazói kategóriában a MU Színház kuratórium által javasolt 36 millióját 32 millióra csökkentette Hoppál Péter, a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesületét 24-ről 19 millióra. A Fonó Budai Zeneház és a Forrás Színház viszont, bár a kuratórium nem javasolta támogatásra, 3-3 millió forintot kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr157992833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása