7óra7

Indul a Gondolat Generátor tavaszi féléve

Indul a Gondolat Generátor tavaszi féléve

2015. 02. 24. | 7óra7

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a 2014/15-ös évad tavaszi félévében is várja középiskolai osztályok (14-18 év) jelentkezését a Gondolat Generátor kortárs művészeti beavató programjára!

A Trafóban zajló színházi nevelési program sajátosságát maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene és képzőművészet, valamint mindezek határműfajai egy intézményen és egy programon belül. Fontos szándék a középiskolás korosztály saját, őt körülvevő világáról való gondolkodásra és nyitottságra ösztönzése a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel.

Drámafoglalkozások

Az előző félévhez hasonlóan nem egy fix programsorozatot, hanem komplex csomagokat (előadás+foglalkozás) kínálnak. A jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket, kiválaszthatják azokat az előadásokat, amelyek témái, felvetései, az adott osztályt, csoportot aktuálisan érinti/érintheti vagy foglalkoztatja.
Az előadásokhoz, azok jellegétől függően, elő- vagy utófoglalkozás kapcsolódik.

A programban résztvevő középiskolások fél év alatt találkoznak a tánc, a színház, a zene és a képzőművészet (valamint mindezek határait feszegető műfajok) kortárs művészeti megnyilvánulásaival. Közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezésen és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez.

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

Social Fiction 2 (forrás: pipslab.org)

A programban résztvevő előadások a 2014/15-ös évad második, tavaszi félévében:

>SCI-FI SZÍNHÁZ
PIPS:lab (NL): SOCIAL FICTION 2 – Árnyékok a felhőben

>SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOK
INSITE DRAMA – TRAFÓ: KISPAD
BOHÓCOK A LÁTHATÁRON CSOPORT: ABLAK

>ZENE
BESZÉLNI NEM ÉR (munkacím) – A Soharóza és a Bélaműhely közös estje

>KÉPZŐMŰVÉSZET
JOSEF BOLF – PUHA ÉS NEHÉZ

A jelentkezés módja:
A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet március 6. (péntek) éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen. Egy programon maximum 4 csoport vehet részt. További információ kérhető a 06-1/ 456-2051-es telefonszámon.

Kapcsolódó

Trafó - A kortárs művészetektől a gondolatokat generálásáig

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr507993269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása