7óra7

Újjászületni sosem késő

Újjászületni sosem késő

2015. 01. 19. | 7óra7

*Márkus Sándor:* A legutóbbi produkcióhoz képest most tovább mentünk báb-mozgatásilag. Kerestük, hogyan lehetne a felfújt nylon elemekből bábokat készíteni. Milyen technikával. Érdekelt minket, hogy milyen az, ha nem ember mozgat bábot, hanem anyag mozgat anyagot. Jelen esetben levegő mozgat nylont. A varázslat néha kiszámíthatatlan, izgalmas a levegő mozgását bábosítani.

Eke Angéla és Márkus Sándor a Halotti Thorról

*Eke Angéla:* Összművészeti vagy eklektikus az anyag, amit létrehozunk. Egy olyan színházi esemény lesz ez, ahol a nézőket a saját halotti torunkra invitáljuk meg. Az emberek egy ravatal szituációba érkeznek. Aztán láthatnak egy olyan jelenet-füzért, előadást, ami a mi kvázi-halálunk és az újjászületésünk közötti időszakot dolgozza fel. Ezekben az etűdökben erősen használunk performatív elemeket. Beemelünk mai lakossági performanszokat. A különböző internetes challengeket, (mint az ice bucket challenge vagy más fizikai fájdalmon alapuló kihívásokat) amik nagyon foglalkoztatják az embereket és lehetőséget adnak, hogy jelenre reflektáljunk velük.

plakát: Mocsár Zsófia

*Márkus Sándor:* Megelőzte a próbafolyamatot egy féléves kutatómunka. Aztán összegyűjtöttük az ötleteinket és csináltunk egy jelenet halmazt. Ezzel megkerestük Nagy Orsolya dramaturgot. Vele írtuk meg a történetet.

Yama isten: Subotage

*Eke Angéla:* Az előadásunk non-verbális, nemzetközi nézőket is várunk. A beszéd helyett a zenének van nagyon fontos szerepe, velünk együtt egy dj is végig a színpadon lesz. Egy live act és egy dj szet sajátos hibridét hozza létre. Ő az a felső hatalom és erő, aki a zene által irányít minket és az egész történést.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987993557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása