7óra7

Vitás kancellári kinevezés a Színművészetin

Vitás kancellári kinevezés a Színművészetin

2015. 01. 13. | 7óra7

Ahogy arról korábban hírt adtunk a miniszterelnök - mint a kancellári kinevezési jogkör gyakorlója - több más egyetem mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem esetében is 2014 decemberében hozott döntést a kancellár személyéről. (Az állami felsőoktatási intézmények új irányítási rendszerében a rektor az intézmény első számú vezetője, de a kancellár felel az igazgatási, gazdálkodási, jogi, közbeszerzési, műszaki, informatikai működtetésért.)

Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem)

A miniszterelnök a Színművészetire dr. Papp Csillát nevezte ki. Dr. Papp Csilla korábban - az akkor Papcsák Ferenc fideszes polgármester vezette - Zugló jegyzője volt, még korábban dolgozott a FIDESZ elnökségi kabinetjében is. Házastársa, Szabó László a Magyar Teátrumi Társaság titkára és a Nemzeti Színház kommunikációs tanácsadója. Ezért valószínű, hogy az egyetemmel meglehetősen feszült viszonyban lévő Vidnyánszky Attila befolyásnyerésétől tartanak az SZFE-n.

Több lap (valasz.hu Népszava is foglalkozott a kialakult helyzettel. Az írások szerint az ügyben már több rendkívüli szenátusi ülést is tartottak, és a szenátus meghallgatta dr. Papp Csillát is. (A hatályos felsőoktatási törvény szerint a szenátusnak, de a rektornak sincs e kérdésben döntési jogköre, a rektor köteles állományba venni a kinevezett kancellárt.)

A fent idézett rektori utasítás hétfőn jelent meg az egyetem honlapján, és tegnap volt a legutóbbi szenátusi ülés is, amelynek eredményéről - tekintettel a hírzárlatra - közelebbit egyelőre nem lehet tudni.

Kapcsolódó

Karácsonyra kancellárt kap a Színművészeti

Kancellár nélkül a Színművészeti

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr847993607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása