7óra7

Két vendégjátékkal kezdik az évet Debrecenben

Két vendégjátékkal kezdik az évet Debrecenben

2015. 01. 05. | 7óra7

Az Idegenben keserűbb a sírás... című darab szerint Karády Katalin, az egykori díva, akit a német bevonulás után fokozatosan ellehetetlenítettek, Szombathelyen várja az embercsempész autóját, hogy elhagyja az országot. Innen indul az előadás, amelyben a színésznő képzeletben újraéli az életét, annak legmeghatározóbb pillanatait.

Idegenben keserűbb a sirás - Karády-est, Varga Klári

A méltán népszerű – szintén a Magyarországi Szerb Színházzal készített - Edit Piaf-est után Varga Klárit, a Csokonai Színház művésznőjét most a Karády Katalin életéről szóló zenés drámában láthatja újra a debreceni közönség. A duettben a Katonatiszt szerepében az a Rusz Márk Milán lesz a társa, tangóharmonikán a kísérője, aki öt éve kutatja Karády életét naplójegyzeteit, s minden fellelhető dokumentumot felkutatva. Talán ő Ujszászy István tábornok, akihez gyengéd szálak fűzték az énekesnőt. Rusz Márk Milán egyben a darab írója és az előadás rendezője is.

Az előadást január 9-én és 10-én 19 órától láthatják a nézők a Horváth Árpád Stúdiószínházban.

A Mesebolt Bábszínház előadásában, a Borges egyik novellájából készült Baltasar Espinoza utolsó üdülésében és üdvözülésében Dél-Amerikában vagyunk, a huszadik század első felében. Március utolsó napjaiban játszódik a történet, amikor a hőség olyannyira fullasztó, hogy még az éjszakák sem hoznak enyhülést, s egy jószívű, egyszerű Buenos Aires-i orvostanhallgató, akit Baltasarnak neveznek, akarata ellenére az isteni áhítat prófétája lesz.

Baltasar Espinoza utolsó üdülése és üdvözülése

Ondrej Spišak , az előadás rendezője alternatív- és bábszínház szakon végzett Prágában, 1986-ban. Szakmai karrierje során számos szlovák színházban (Nyitrán, Pozsonyban és Nagyszombaton) dolgozott már, de rendszeresen vállal munkát Csehországban és Lengyelországban is. 1990-ben megalapította a mai napig működő Teatro Tatro Színházat, amely rendezők, díszlettervezők, színészek, valamint feleségeik és gyerekeik szabad társulása. Jelenleg a nyitrai régi színház igazgatója.

Az előadást január 5. és 8. között négy alkalommal játsszák Debrecenben, a Víg Kamaraszínházban, minden alkalommal 19 órától.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr727993669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása