7óra7

Elhunyt Nagy András László

Elhunyt Nagy András László

2014. 12. 24. | 7óra7

Nagy András László 1946-ban született, a Színművészeti Főiskolát 1973-ban végezte el, de már 1971-től vendégrendező volt a debreceni Csokonai Színházban. A diploma megszerzése után a Nemzeti Színházhoz került, majd dolgozott a Békés Megyei Jókai Színházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban is.

Később a hivatásos színjátszás felől az amatőr színházak ügye felé fordult az érdeklődése. Legyen szó diák- vagy felnőtt színjátszókról, tanításról, szervezésről, zsűrizésről - e terület meghatározó személyisége lett. Betöltötte a Magyar Szín-Játékos Szövetség elnöki tisztét, és szerkesztette a Játékos című internetes folyóiratot.

Egy lapunknak írt fesztiválbeszámolóban így fogalmazta meg az öntevékeny színjátszás jelentőségét: "Hiszünk abban, hogy az öntevékeny színjátszás része a magyar színházi- és szellemi életnek. Ismét bebizonyosodott, hogy kiemelkedő előadásai szűkebb pátriájukon túl is érdemesek a közönség és a szakma figyelmére - noha az alkotók, a játszók nem hivatásszerűen végzik művészi tevékenységüket."

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377994221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása