7óra7

Karácsonyra kancellárt kap a Színművészeti

Karácsonyra kancellárt kap a Színművészeti

2014. 12. 23. | 7óra7

Felidézték: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július 28-án huszonkilenc pályázatot jelentetett meg az állami felsőoktatási intézmények kancellári megbízására, és huszonegy intézményben lett sikeres a pályázat. Ezekben az intézményekben a kancellárok november 15-ei hatállyal megkezdték tevékenységüket, a maradék nyolcban pedig november 7-én új pályázatot írtak ki. Határidőre (november 24-éig) 102 pályázó nyújtott be 143 pályázatot.

Ódry Színpad (Színház- és Filmművészeti Egyetem)

Az első fordulóhoz hasonlóan a pályázókat egy bizottság hallgatta meg, majd tájékoztatták véleményükről az emberi erőforrások miniszterét mint javaslattevőt. Végül a miniszterelnök - mint a kinevezési jogkör gyakorlója - a miniszter javaslatai alapján hozott döntést a kancellárok személyével kapcsolatban - írta az EMMI.

Közleményük szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Scheuer Gyula, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kupper András, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Papp Csilla, a veszprémi Pannon Egyetemen Kovács Gyula, a Szegedi Tudományegyetemen Devecz Miklós, a Pécsi Tudományegyetemen Jenei Zoltán, a bajai Eötvös József Főiskolán Bohátka Gergely, a Kecskeméti Főiskolán Hegmanné Nemes Sára - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős jelenlegi államtitkára - nyert a kancellári pályázaton.

Az állami felsőoktatási intézmények új irányítási rendszerében a rektor az intézmény első számú vezetője, de a kancellár felel az igazgatási, gazdálkodási, jogi, közbeszerzési, műszaki, informatikai működtetésért.

Az EMMI korábban azt írta: a kancellári megbízás legkorábban 2014. december 30-ától tölthető be.

Kapcsolódó

Kancellár nélkül a Színművészeti

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr817993717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása