7óra7

Tompos Kátya, László Zsolt és Dragomán György is Arany Medál-díjat kap

Tompos Kátya, László Zsolt és Dragomán György is Arany Medál-díjat kap

2014. 12. 01. | 7óra7

A közönségdíjat Mészáros Márton fiatal újságíró alapította. Az elismerést kilenc különböző kategóriában adják át a közönség szavazatai alapján.

László Zsolt A közönségnek, illetve az olvasóknak egy hónap állt rendelkezésükre arra, hogy legegyszerűbb formában, online elküldhessék szavazataikat az általuk preferált művészekre. Feltétel csupán az, hogy kizárólag élő személyre lehet szavazni, az adott művésznek pedig az elmúlt egy évben valamilyen kézzel fogható produktumot kell alkotnia: írók esetében kötetmegjelenéshez kötött az érvényes szavazat, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, illetve színpadi darabban nyújtott közreműködéshez.

Az elmúlt évek során az összes hazai díjazott személyesen vette át az elismeréseket, 2013 óta pedig hagyományteremtő szándékkal a hetedik kerületi Bethlen Téri Színház fogadta be a rendezvényt. Az elismerést különböző módokon számtalan színházi, kritikai portál, illetve többek között a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Spinoza Színház is támogatja.

2014-ben az év írója Dragomán György, akinek idén jelent meg a Máglya című regénye. Az év hazai színésze László Zsolt, a Vörösmarty Színház művésze. Az év hazai színésznője pedig Tompos Kátya lett, akit a Nemzeti Színházban láthat a közönség.

Az év rendezője Zomborácz Virág, akinek Utóélet című filmjét nem rég mutatták be a mozik. Az év legígéretesebb fiatal tehetségének járó elismerést Szabó Erika kapta, aki most végzős a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, szakmai gyakorlatát a Vígszínházban tölti.

A tavalyi díjazottak: Tenki Réka, Molnár Piroska, Háy János

Bálint András Kossuth-díjas színész-rendező, a Radnóti Színház igazgatója életmű díjat vehet majd át december 9-én. A Bethlen Téri Színházban tartandó díjkiosztó házigazdája Juhász Anna irodalmi szervező, kulturális menedzser lesz.

Kapcsolódó:

>>> Versenyben az Arany Medál-díjért

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr377993915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása