7óra7

Többmilliárdos helycserék – A Nemzeti Táncszínház a Millenáris Parkba tart

Többmilliárdos helycserék – A Nemzeti Táncszínház a Millenáris Parkba tart

2014. 11. 04. | 7óra7

2014. júniusában jelentette be a kormányfő szóvivője, hogy (akkor még) a Miniszterelnök Hivatala 2016. március 16-ig a Várban lévő Karmelita kolostor épületébe költözik. Az épületben 1787. október 17. óta színház működik, és Budán először itt adták elő a Bánk bánt, még 1835-ben.

Nemzeti Táncszínház

A bejelentést követően, az épületben működő Nemzeti Táncszínház számára bizonytalanná váló helyzetben, L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára nyilatkozatot adott ki, melyben azzal nyugtatta az intézmény vezetőjét és a közvéleményt, hogy a Táncszínház zavartalan működéséhez szükséges helyszínt és anyagi forrást biztosítani fogják.

L. Simon László július 10-én, az örökségvédelemről szóló beszédében a Nemzeti Táncszínház új otthonaként a Millenáris Parkot nevezte meg. A helycsere költségvetési háttérről akkor azt mondta, hogy „egy biztos: az állam nemcsak ahhoz nyújt kiemelkedő támogatást, hogy a Nemzeti Táncszínház új helyre költözhessen, hanem hosszú távon a működési támogatásának emelését is tervezi".

Az ígéretet a kormányzat 2014. augusztusában forintosította, amikor nyilvánosságra hozták, hogy a Nemzeti Táncszínház 293 millió forintot kap a 2014/15-ös évad "zavartalan lefolytatására", emellett 150 millió forintot fordítanak a teátrum új játszóhelye kialakításának előkészítésére.

A következő évad során további, több mint 2,6 milliárd forintot fordítanak a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására a Millenáris park területén – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A rendelet felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakításáról szóló kormányhatározat alapján 2,669 milliárd forint forrást biztosítson a 2015. évi központi költségvetés tervezésekor a Millenáris park területén, valamint a környezetében tervezett beruházások előkészítésére és megvalósítására.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr417994139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása