7óra7

Sex, drugs, gods & rock 'n'roll a Független Színházak Országos Fesztiválján

Sex, drugs, gods & rock 'n'roll a Független Színházak Országos Fesztiválján

2014. 11. 04. | 7óra7

A Független Színházak Országos Fesztiválja a legfontosabb romániai seregszemle, amely a független művészek és színházak produkcióit gyűjti Bukarestbe az egyhetes fesztivál idejére. November 3. és 9. között több, mint 200 produkciót láthat a közönség az idén második alkalommal megrendezett fesztivál keretében. Az Aradi Kamaraszínház előadása a „One man show” kategóriában indul, amelynek zsűrije Maria Zărnescu (színikritikus), Cristina Modreanu (színikritikus) és Andreea Bibiri (színész).

Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll - Harsányi Attila

A bukaresti közönség, egy “radikális stand-up tragedy-t” láthat Eric Bogosian és José Saramago műveiből, ahogyan Rusz Péter jellemezte az egyik romániai színházi portálon a legutóbb Csíkszeredában az IFESZT-en játszott előadást. “Fogalmunk sincs, hogyan kap levegőt Harsányi Attila az egylélegzetnyi, tízperces poén-szökőárban, nevettünk, röhögtünk, hahotáztunk, de a végén bizony elakadt a lélegzet...”, olvasható egy másik kulturális portálon az előadásról.

Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, főszerepben Harsányi Attilával, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte, a román nyelvű fordítás Pálfi Kinga munkája.

Az előadás premierje júliusban volt Szegeden a 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr927994143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása