7óra7

Az Őrült Nők Ketrece: huszonötödször az Átriumban

Az Őrült Nők Ketrece: huszonötödször az Átriumban

2014. 10. 22. | 7óra7

A produkció nagyon sikeres: a nyár folyamán tizennégy előadásos szériával nyitott, valamennyit pótszékes teltházzal játszották, ahogy a kőszínházi évad kezdete óta is minden egyes előadást. A nagy érdeklődésre tekintettel hétköznap délutáni előadásokat is ki kellett tűzni, ezekre is minden jegy elkelt.

A siker sok mindennek köszönhető: a nagyszerű színészi csapatnak, Gergye Krisztián összetéveszthetetlen koreográfiájának, és az ezt előadó táncoscsapatnak, a Madárkáknak, Alföldi Róbert sok helyütt méltatott merész és eredeti rendezésének, de legfőképpen talán a darabbéli
mulató dívájának, Albinnek, akinek figuráját Stohl András egyszerre könnyed és súlyos alakítása teszi feledhetetlenné. „Robusztus, hagyományos férfiikont választott Alföldi Róbert, hogy vonzó, karizmatikus és érzékeny nőt játsszon az Átrium bohózatában, Az Őrült Nők Ketrecében. Tengerkék kisestélyijében a transznemű dívát alakító Stohl András erotikus és jó humorú jelenség, aki választott nemét egyik legfőbb személyiségjegyének tekinti” – írja kritikájában Herczog Noémi.

Az Őrült Nők Ketrece – Stohl András, Hevér Gábor

„Stohl András Zazaként, Az Őrült Nők Ketrece mulató sztárjaként elképesztő. Jól áll neki a nagyestélyi. Nőbb a nőnél. Természetes módon jár magát kelletően, anélkül, hogy ripacskodna. Sértettségében, porig alázottságában még az arcizmai is megmerevednek. Beszédhangja magassá,
felpörgetetté válik, énekhangja viszont dívásan búgó. Nagy, drámai csendeket teremt” – elemzi Albin figuráját Bóta Gábor.

Stohl „átalakulása” jelentős médiaérdeklődést produkált, számos tévéműsor és magazin foglalkozott a Vég Attila maszkmester és Tihanyi Ildi jelmeztervező segítségével végrehajtott színészi bravúrral. Mert egybehangzó vélemények szerint Stohl nem csupán külsőleg alakul át, hanem belül is, legalábbis úgy érzi a közönség – és ez a színész magas fokú mesterségbeli tudásának köszönhető.

Az Őrült Nők Ketrece ugyan populáris darab, musical, de az előadás szándéka szerint több annál, és a számtalan nézői és szakmai visszajelzés ezt el is ismeri. „Ma mindenki próbálja kerülni a necces témákat. (...) A színház is elkezdett igazodni, mert nem akar és nem mer konfrontálódni, és szereti rossz értelemben szalonképessé tenni a konfliktusokat, hogy senki ne érezze magát kellemetlenül” – fogalmazott a bemutató előtt Alföldi Róbert rendező, hozzátéve: „Mi más adhat reményt, minthogy a valósággal szembenézünk? Hogy azt megpróbáljuk kezelni és kézben tartani. Hogy az érzelmeinket nem hazudjuk el, a szeretteinket nem áruljuk el, nem csaljuk meg, hogy nem hagyjuk egymást elveszni.”

Az Őrült Nők Ketrece – Hegyi Dávid, Nagy Dániel Viktor, Sepa György, Horányi András

Az Őrült Nők Ketrece nevű transzvesztitabárban játszódó előadásban Stohl András mellett olyan kitűnő színészek lépnek fel, mint Hevér Gábor, Parti Nóra, Józan László, Fehér Tibor, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, Fehér Balázs Benő, Csobot Adél és Nagy Dániel Viktor. Jerry Herman dalait öttagú zenekar játssza élőben. A produkció folyamatosan az Átrium Film-Színház műsorán szerepel, decemberben, az ünnepek alatt is többször lesz látható.

Az Őrült Nők Ketrece alkotói közül jó néhányan több előadásban is részt vesznek az Átrium Film-Színházban: Gergye Krisztián új produkciója, a MERÉNYLET De Sade úr betanításában október 29-én mutatkozik be a közönség előtt, de novemberben újra színre kerül a Bizottság-dalokra épülő Opera Amorale című kortárs operája is. Alföldi Róbert színészként a Vaknyugatban és az Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiában lép föl, utóbbiban Parti Nóra is szerepel, Hevér Gábor ugyancsak az Igenis, miniszterelnök úr!-ban és az Átriumkloridban látható, Fehér Balázs Benő pedig a Hitgyógyász című előadás rendezője.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr57994259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása