7óra7

A bécsi Neue Oper produkciója és Marion Grange nyerte az Armel Operafesztivált

A bécsi Neue Oper produkciója és Marion Grange nyerte az Armel Operafesztivált

2014. 10. 18. | 7óra7

A bécsi operatársulat Harrison Birtwistle Punch és Judy című operájának előadásával a zsűri és a közönség díját egyaránt elnyerte a produkciók versenyében. A Leonard Prinsloo által rendezett darab karmestere Walter Kobéra, a Neue Oper Wien intendánsa volt.

Armel Operafesztivál Az énekesek mezőnyében a zsűri Marion Grange francia szopránt találta a legjobbnak, aki Christian Henking Figaro? című operájának Suzanne szerepét öltötte magára a fesztiválon.

Az Armel Operaverseny és Fesztivál öt operaprodukcióval, köztük két ősbemutatóval várta közönségét október 9. és 17. között Budapesten. A Zeneakadémia Solti-terme adott helyszínt a két ősbemutatónak, Marco Tutino A gyertyák csonkig égnek és Christian Henking Figaro? című kamaraoperájának. Előbbi a Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként a magyar színeket képviselte az előadások versenyében.

A fesztivál másik helyszínén, az Erkel Színházban a plzeni J. K. Tyl Színház, a bécsi Neue Oper és a Grúz Állami Operaház egy-egy produkcióját állították színpadra, köztük Kerek Gábor Paródia című kisoperáját, amellyel a magyar komponista megnyerte az Armel első zeneszerzői pályázatát.

Az operák versenyszerepeiben Magyarországot két énekes, Altorjay Tamás basszus és Richard Rittelmann bariton képviselte.

Az idei fesztiválzsűri elnöke Philippe Agid nemzetközi tanácsadó, a párizsi operaház egykori főigazgató-helyettese volt, tagjai között külföldi szaktekintélyek, valamint Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója foglalt helyet.

Az operafesztivál a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál társrendezvényeként valósult meg.

Kapcsolódó

>>> Költözik az operafesztivál: a jobboldal leszavazta az Armelt Szegeden

>>> Budapestre költözik a Armel Operafesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr567994291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása