7óra7

Gondolat Generátor a Trafóban

Gondolat Generátor a Trafóban

2014. 10. 13. | 7óra7

A Gondolat Generátor olyan évről évre megújuló színházpedagógiai program, amely párbeszédet generál a középiskolás korosztály, a kortárs művészeti alkotások és alkotóik között.

Idén a korábbiaktól eltérően, nem egy fix programsorozatot kínál a Trafó, hanem olyan komplex programelemeket, amelyekből a jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket. Az előadásokhoz azok témájától függően elő-, vagy utófoglalkozások kapcsolódnak.

Trafó

A programban szereplő előadásokból a tanárok maguk választhatják ki azokat, melyeknek témája saját osztályukat éppen aktuálisan érint(het)i vagy foglalkoztat(hat)ja.
Az előkészítő és feldolgozó foglalkozások az előadások alkotóival szoros együttműködésben készülnek, és azok megvalósításában is részt vesz egy-egy művész, hogy a fiatalok a segítségükkel közvetlenül is hozzáférjenek az előadások mögött álló gondolkodásmódhoz.

A program szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

Pedagógusaikon keresztül olyan középiskolai osztályok jelentkezését várja a kortárs művészeti intézmény, ahol a résztvevők létszáma minimum 10, legfeljebb 30 fő. Egy intézményből több csoport is részt vehet.

A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet október 17. éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen.

Egy programon maximum 4 csoport vehet részt.

A programban szereplő produkciók a 2014/15-es tanév első félévében egy komplex színházi nevelési előadás az Insite Dráma és a Trafó közös munkájaként Kispad címmel, egy táncelőadás a Tünet Együttestől Közhely címmel, a Dollár Papa Gyermekei Szerelem című prózai előadása, amely Henrik Ibsen: Kis Eyolf című drámájának alaphelyzetéből indul ki, és a kortárs holland képzőművészetből merítő Az éteri spektruma elnevezésű csoportos kiállítás.

A részletes programleírás itt olvasható, a jelentkezési lap innen tölthető le.

További információkért Huszár Ritához tudnak fordulni az érdeklődők a 06 20 400 6080-as telefonszámon.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr17994329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása