7óra7

Díjat nyert a Budapest Bábszínház Lúdas Matyija

Díjat nyert a Budapest Bábszínház Lúdas Matyija

2014. 10. 04. | 7óra7

A Lúdas Matyi bemutatóját 2012. szeptember 30-án tartották a Budapest Bábszínházban. Az előadást azóta beválogatták a VII. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemlére - ahol elnyerte a Nemzetgazdasági Minisztérium különdíját -, és a régió három fontos fesztiváljára kapott meghívást.

Budapest Bábszínház A pozsonyi "Kis hősök nagy világa", valamint a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál után 2014 szeptemberében a 13. Banja Lukai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon szerb, bosnyák, montenegrói, szlovén, olasz és bolgár előadások mellett vett részt a társulat.

A fesztiválzsűri döntése értelmében a Fige Attila rendezte előadás - amely a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2013-ban végzett rendező diplomamunkája volt - a fesztivál nagydíja mellett további díjakat is elnyert: a címszerepet alakító Tatai Zsoltot és a Klára szerepét játszó Kovács Juditot színészi alakításért járó díjjal ismerték el.

A szeptember 28. és október 2. között megrendezett fesztiválon a résztvevők előadást hallhattak a kortárs magyar bábművészetről is, és láthatták a Budapest Bábszínház szcenikusának, Lénárt Andrásnak saját Stop! című előadását, amelyért a legjobb animátornak járó különdíjjal jutalmazták Lénárt Andrást.

Kapcsolódó

>>> Nagydíjat kapott a Boribon és Annipanni Szabadkán

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr187994411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása