7óra7

+1 - Folytatódik a Krétakör online politikai műsora

+1 - Folytatódik a Krétakör online politikai műsora

2014. 10. 01. | 7óra7

A Krétakör új, online politikai műsorral jelentkezett szeptember 18-án. Az első adásban megpróbálták megérteni a budapesti választás tétjét, arra keresték a választ, hogy hol tartunk most, a rendszerváltás óta eltelt 25 év - álláspontjuk szerint - legkevésbé demokratikus önkormányzati választása előtt. A második adásban a lakhatás kérdéseivel foglalkoznak.

Krétakör

Kiindulópontjuk az, hogy ma Magyarországon lakhatási válság van. Milliók küzdenek hónapról hónapra lakhatásuk költségeivel, százezereket fenyeget a kilakoltatás, és tízezrek élnek kunyhókban, szállókon vagy az utcán. Az adásban arra keresik a választ, hogy hogy lehet az, hogy miközben egyre többen szegényednek el, a kormányzat megbélyegzi, a média kifigurázza, a társadalom elítéli a szegénységben élőket. Hogy miközben léteznek progresszív, szolidáris és működő javaslatok, a főváros miért csak annyit tesz, hogy kriminalizálja azokat, akiket a válság leginkább érint? Miközben a lakásszegénység kérdése valamilyen módon mindannyiunkat érinti. Ha demokratikus társadalomban akarunk élni, egységes, hosszútávú és átfogó lakáspolitikai stratégiára van szükség mind az országban, mind Budapesten.

Folyton csak laknátok!

Olyan várost szeretnének, ahol számít a szavunk, ahol a város alakulására nem úgy gondolunk, mint valamiféle gazdasági és politikai érdekek által determinált, megváltoztathatatlan folyamatra, hanem úgy, mint amit mi alakítunk alapvető igényeink és szívünk vágya szerint. A +1-gyel három dolgot szeretnének elérni: rámutatni arra, hogy Budapest szövetébe hogyan épül be egyre inkább a szegregáció, tudatosítani azt, hogy a városhoz mindenkinek joga van, és bemutatni azt a nehéz folyamatot, amely ahhoz szükséges, hogy a városban élők ezt felismerjék és ennek megfelelően cselekedjenek.

A műsor csatornája itt található.

A műsor Facebook-oldala itt

Kapcsolódó

>>> +1 – Új, online politikai műsorral jelentkezik a Krétakör

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr117994449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása