7óra7

Meghaladta a 100 ezret a kecskeméti színház nézőinek száma

Meghaladta a 100 ezret a kecskeméti színház nézőinek száma

2014. 09. 03. | 7óra7

"Idén sem engedünk az önmagunkkal szemben támasztott elvárásainkból. Nem elégszünk meg azzal, hogy a vidéki színházak mezőnyében előkelő helyet foglalunk el. Olyan produkciókat nyújtunk át a közönségünknek és a szakmának, amelyek művészi színvonala az országos mezőnyben is megállják a helyüket" - mondta Cseke Péter direktor a kecskeméti Katona József Színház évadnyitó társulati ülésén.

"Kitüntetést kapni felelősség, mert példaképként is meg kell állniuk a helyüket a közösségben. A kitüntetés rang, mert a közösség döntése áll mögötte, de felelősség is, hiszen a kitüntetetté a nemzet bizalma" – idézte a direktor Balogh Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét annak kapcsán, hogy az augusztus 20-a alkalmából átadott legmagasabb állami kitüntetések közül idén kettőt is a kecskeméti teátrum társulatának tagjai kaptak. Ba Éva súgó Magyar Arany Érdemkereszt, Látó Richárd zenei asszisztens Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át a Pesti Vigadóban.

A tavalyi műsorterv szerint 361 előadás valamint 9 egyéb előadást láthatott közönség, a felnőtt és az ifjúsági bérletesek száma megközelítette a 17 ezret – sorolta a kiemelkedő látogatottsági adatokat az igazgató.

Cseke Péter évadnyitójában a nyár eseményeire is kitért: "Rendkívül sikeres hónapokat tudhatunk magunk mögött" - mondta. "Nyár elején harmadik alkalommal mutattuk be az Újvilág Passiót minden elképzelést felülmúló érdeklődés mellett. Jelentős sikert arattunk a Magyar Teátrum Fesztiválon a Páratlan páros című előadásunkkal: a Szarvasi Vízi Színházban a legjobb férfi főszereplő díját Szerednyey Bélának ítélték, míg a legjobb rendezésért járó elismerést jómagam vehettem át. A produkció zajos sikert aratott Balatonföldváron és Szegeden is - mindkét helyre visszavárnak bennünket a második résszel."

Katona József Színház, Kecskemét

A direktor hangsúlyozta: olyan évadot kell ebben az évben is megvalósítani, hogy "szakmának is megfeleljünk, a nézőket se veszítsük el".

Örömtelinek nevezte, hogy a bérletezés jól halad, mert eddig 4303 bérlet talált gazdára, ami időarányosan több, mint amennyit tavaly szeptember elejéig értékesítettek.

Bemutatta a színház új tagjait, Szabó Szilviát és a Kaposvárról Kecskemétre szerződött színészházaspárt: Csapó Virágot és Kocsis Pált.

Szólt arról, hogy az egykori Városi mozi épületében kialakítandó játszóhelyen, ahova a Kelemen László Kamaraszínház költözik, január 17-re terveznek bemutatót.

Az évadban a nagyszínpadon hét, a Kelemen László Kamaraszínházban három, a Ruszt Stúdióban szintén három bemutató lesz az új évadban.

A következő évad Molnár Ferenc Liliomával indul, majd a Csókos asszonnyal folytatódik. Ezek mellett a bérletesek Georges Feydeau Balfék című bohózatát, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című mesés játékát, Johann Nestroy A talizmán című komédiáját, valamint egy táncszínházi bemutatót és egy kisszínházi előadást tekinthetnek meg.

Második önálló produkciójára, a Carmenre készül a Kecskemét City Balett, amelynek megújult társulata a napokban a Budapesti Őszi Fesztiválon mutatja be A négy évszak új változatát, Az Ötödik címmel.

A gyerekeket részére Csajkovszkij Diótörőjével folytatódik a tánc beavatószínház szintén Barta Dóra koreográfiájával, majd Jules Verne Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című művét láthatják a fiatalok.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az opera+kakaó előadások sora Rossini-áriákból szőtt mesével folytatódik.

Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, amelynek szerzője és rendezője Réczei Tamás.

Cseke Péter idén is követte a hagyományt, és az első társulati ülésen ismertette az évad mottóját, ezúttal egy Kodály Zoltántól vett idézetet: "Olyan kevesen vagyunk, hogy a műveletlenség luxusát nem engedhetjük meg magunknak."

Kapcsolódó:

>>> Tizenhárom bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színházban

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837994727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása