7óra7

A Pécsi Nemzeti Színház tizenkét bemutatót tervez az új évadban

A Pécsi Nemzeti Színház tizenkét bemutatót tervez az új évadban

2014. 08. 22. | 7óra7

Rázga Miklós az intézmény 120. évadát megnyitó beszédében örömének adott hangot, hogy a nézőszám az öt évvel ezelőtti 65 ezerről tavaly 120 ezerre nőtt. Úgy vélte: odafigyeléssel, az értékek megőrzésével a színház továbbra is sikeres lehet.

Beszámolt arról, hogy a PNSZ a következő évadban hat-hat nagyszínházi és kamaraszínházi bemutatót tervez, az első premier az Eisemann Mihály-Szilágyi László Én és a kisöcsém című operett-bohózat lesz szeptember 26-án, Bőhm György rendezésében.

Pécsi Nemzeti Színház

A nagyteremben játsszák még William Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékát, Bizet-Scsedrin-Riederauer Carmen című balettját, Barrie-Charlap-Leigh Pán Péter című családi musical előadását, Balogh Elemér-Kerényi Imre Csíksomlyói passió című játékát, továbbá Mozart Don Giovanni operáját.

A kamarateremben Ránki György Andersen meséje nyomán írt zenés komédiája, a Pomádé király új ruhája, Harold Pinter A születésnap című abszurd játéka, Patrick Marber Közelebb! (Closer) című "nyers szerelmi látlelete", Martin Mcdonagh Billy (A kripli) című "kis szigeti groteszkje", továbbá Tóth Krisztina zenés időutazása, az Évek Vándora s a Pécsi balett Orfeusz és Euridiké című produkciója lesz műsoron.

Rázga Miklós az eseményen felolvasta Nagy Csabának, Pécs alpolgármesterének a társulathoz intézett levelét, amelyben a fideszes politikus hangsúlyozta, hogy az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni színházát.

Az alpolgármester utalt rá: a teátrumi épület felújítása 2011. óta folyamatban van, a munkakörülményeket és a szolgáltatás színvonalának javítását célzó rekonstrukciók sorában szeptember végére a jegypénztár, valamint a kamaraszínház előtere újul meg, s hamarosan megszüntetik a díszletraktár beázását.

Vincze Balázs, a Pécsi Balett igazgatója arról szólt, hogy táncművészük, Domoszlai Edit a világ öt leghíresebb balett társulata között számon tartott londoni Rambert balettnél folytatja pályafutását. Kiemelte: Domoszlai Editet több ezer jelentkezőből választották ki, s ez a Pécsi Balett számára is komoly elismerés.

Az évadnyitó végén a társulat örökös tagjai közé fogadta Stenczer Béla színművészt, a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) ügyvezetőjét.

Kapcsolódó:

>>> Összehangolta műsorát a Pécsi Nemzeti Színház a Pannon Filharmonikusokkal

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr787994823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása