7óra7

A Viktor, avagy a gyermekuralom a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

A Viktor, avagy a gyermekuralom a bukaresti Országos Színházi Fesztiválon

2014. 07. 21. | 7óra7

A fesztivál honlapján július 21-én tették közzé az idei rendezvényre beválogatott produkciók listáját.

A huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő egyik legfontosabb romániai színházi seregszemle programját Marina Constantinescu színikritikus, a fesztivál művészeti igazgatója válogatta.

Viktor, avagy a gyermekuralom

Az előadás idén tavasszal elnyerte a 2013-as év Legjobb előadásának járó UNITER (Román Színházi Szövetség) díjat.

Egy olyan feldúlt és értékvesztett világgal szembesülünk, ahol a felnőttek hosszú passzusokat idéznek a Larousse Enciklopédiából, egyszerre beszélnek, és úgy viselkednek, akár a gyerekek. Nem csodálkozunk, ha Viktor a vacsorára érkezett Louségur tábornokon „pacigol”, hogy a szülők a gyermekek előtt élik ki túlfűtött szexuális vágyaikat, és csalják meg egymást, hogy a véletlenül odatévedt szellentő hölgy, Ida Mortemart vált ki Viktorból valódi érzelmeket, s hogy távozása után mindenki megzavarodik, az emberi viselkedés előreláthatatlan, a nyelv működése pedig ellentmond a józan ész szabályainak. Mindez azt sugallja, ami a szürrealista mozgalom védjegye, hogy az élet valójában álom, hallucináció, hipnózis – áll az előadás szinopszisában.

Viktor, avagy a gyermekuralom

A produkcióban színpadra lép Dimény Áron, Bogdán Zsolt, Kató Emőke, Varga Csilla, Albert Csilla, Szűcs Ervin, Vindis Andrea, Biró József, Kézdi Imola és Molnár Levente.

A díszletet és a jelmezt Dragoş Buhagiar tervezte, a zeneszerző Vasile Şirli.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr617994941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása