7óra7

Júniusban indul a Gyulai Várszínház 51. évada

Júniusban indul a Gyulai Várszínház 51. évada

2014. 07. 07. | 7óra7

Gyulai Várszínház Elmondta, hogy a hazai és a nemzetközi színházi és zenés szakma elismert képviselői adnak látványos zenés, prózai és táncos műsorokat a várban, a tószínpadon és a Ladics-ház udvarán, emellett a kísérő fesztiválok ideje alatt a várkertben és a város utcáin is láthatnak produkciókat az érdeklődők.

Gedeon József kiemelte: a nyári színház három, országos és nemzetközi kitekintésben is izgalmas bemutatóval készül: a X. Shakespeare Fesztivál keretében július 3-án láthatja a közönség a Szentivánéji álom című vígjátékot a grúz David Doiashvili rendezésében. A produkciót a Várszínház a budapesti Nemzeti Színházzal közösen készíti. A Ladics-házban július 22-én Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének színpadi változatát láthatják a nézők Sopsits Árpád rendezésében. Július 31-én a tószínpadon Bagó Bertalan rendezésében a Várszínház a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közösen mutatja be Ábrahám Pál, Szilágyi László és Kellér Dezső 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékát.

Az igazgató elmondta: az idei évben kettős jubileumot ünnepel a Shakespeare Fesztivál. Július 3. és 13. között immár 10. alkalommal ad otthont Gyula a fesztiválnak és ekkor ünneplik a drámaíró születésének 450. évfordulóját. A jubileumi műsor egyik kiemelt programja a Shakespeare's Globe színház vendégjátéka Londonból, a társulat a Sok hűhó semmiért című komédiát játssza el Max Webster rendezésében.

A fesztiválon a közönség láthatja többek között a Lear királyt Cserhalmi György főszereplésével, a Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiát a Vígszínház előadásában, a Macbethet pedig a Maladype Színház vendégjátékában.

Macbeth/Anatómia - Orosz Ákos, Petrik Andrea

Ismét fellép a kiváló dzsesszénekesnő, Caroll Vanwelden, aki Shakespeare szonettjeit zenésítette meg. Fellép egy kiváló chilei társulat, akik az Othello című darabot mutatják be. Most először szervezik meg a fesztivál kísérőrendezvényét, a Shakespeare Fringe Fesztivált, ahol utcaszínházi előadásokat, zenés produkciókat láthat a város különböző közterein a publikum.

Az idén sem maradnak el a tematikus fesztiválok: lesz háromnapos népművészeti fesztivál és kézműves vásár, megrendezik a XV. Körös-völgyi Sokadalmat is. A július 15-én egy új program, a Halmos Béla Népzenei Fesztivál várja a közönséget, ahol a legismertebb magyar művészek tisztelegnek elhunyt kollégájuk előtt. Július 19-én dzsesszfesztivált, másnap bluesfesztivált rendeznek neves külföldi és magyar fellépőkkel.

A színházi vendégjátékok sorában láthatja a közönség Agota Kristof (Kristóf Ágota) A nagy füzet című darabját a Forte Társulattól, ugyancsak ők adják elő Arany János klasszikusát, a Toldit is.

A nagy füzet - elöl: Nagy Norbert, Krisztik Csaba, hátul: Kádas József, Andrássy Máté, Simkó Katalin

A beregszászi színház Zelei Miklós Zoltán újratemetve című darabját játssza el Vidnyánszky Attila rendezésében. A Vígszínház előadásában a Popfesztivál 40 című zenés előadás is látható lesz Gyulán, emellett filmslágereket is hallhat a közönség a Budafoki Dohnányi Zenekartól Hollerung Gábor vezetésével. Fellép az ExperiDance Esszencia című táncelőadásával. A 170 éve született Munkácsy Mihály emlékére mutatják be a Munkácsy, a festőfejedelem című musicalt a József Attila Színház vendégjátékában a tószínpadon.

>>> A Gyulai Várszínház műsora a 7 óra 7-en

Kapcsolódó:

>>> Londoni és szentpétervári előadás a gyulai Shakespeare Fesztiválon

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr477996137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása