7óra7

Kiírták a pályázatot a kaposvári színház igazgatói posztjára

Kiírták a pályázatot a kaposvári színház igazgatói posztjára

2014. 06. 12. | 7óra7

A közhasznú nonprofit kft.-ként működő intézmény jelenlegi ügyvezető igazgatójának, Rátóti Zoltánnak 2010-ben elnyert megbízása év végén lejár, a munkakör betöltésére vonatkozó szabályok szerint a pályázatot fél évvel a határozott jogviszony megszűnése előtt kell meghirdetni.

Rátóti Zoltán Rátóti Zoltán az MTI érdeklődésére azt mondta: természetesen benyújtja a pályázatát, szeretné folytatni a megkezdett munkát.

Közölte: a pályázatában - csakúgy mint az előzőben - kiemeli a színház felújításának a szükségszerűségét, megjegyezve: "bár ezt nem tudom, miként lehetne még jobban hangsúlyozni". A pályázat másik fontos elemének a társulat építését, erősítését nevezte.

A közgyűlés - mint a társaság egyszemélyi tulajdonosa - a pályázati kiírást június 30-án teszi közzé az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján. A pályázat benyújtásának határideje a közzétételtől számított 30 nap, vagyis 2014. július 30.

A testület határozata szerint a legfeljebb öt évre szóló igazgatói munkakör ellátásával szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező személy bízható meg. A miniszter a kinevezési jogkör gyakorlójának javaslatára a meghatározott szakirányú felsőfokú végzettség, szakképesítés megszerzésének követelménye alól a törvényben meghatározott esetben felmentést adhat.

A pályázatnak tartalmaznia kell a színház irányítására, működtetésére, tevékenységének szervezésére és menedzselésére vonatkozó művészeti, szakmai és vezetői programot, a tervezett műsorok és egyéb rendezvények szakmai koncepcióját, a kulturális, művészeti és szórakoztató rendezvények látogatottságát fejlesztő törekvéseket, az alkotótársak, együttműködő szakmai partnerek felsorolását, valamint azok nyilatkozatát nyertes pályázat esetén a felkérés elfogadásáról, a vezető munkatársak felsorolását az adott szervezeti felépítésre reflektálva, a társaság gazdálkodásának hatékonyságát növelő elképzeléseket.

Csiky Gergely Színház

A pályázatokat a polgármester felkérése alapján egy szakmai bizottság véleményezi, amelynek tagja a Színházművészeti Bizottság delegáltjaként Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója; Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója; Molnár Piroska, a nemzet színésze; Sztarenki Pál, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze; a szakminiszter delegáltja Hausenblasz Dóra, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkársága művészeti főosztályának vezetője, a reprezentatív szakszervezet képviselője Tóth Géza, a kaposvári színház művésze, a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője Oláh Lajosné, Kaposvár alpolgármestere és Csató László, a közgyűlés oktatási, tudományos és kulturális bizottság tanácsnoka.

A színház igazgatójáról szeptember 4-én dönthet a kaposvári közgyűlés.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr327995203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása