7óra7

Nyílt drámapályázat Szent Márton tiszteletére

Nyílt drámapályázat Szent Márton tiszteletére

2014. 06. 04. | 7óra7

Weöres Sándor Színház, Szombathely Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) elmondta: egy olyan új magyar dráma megírását várják a pályázóktól, amely Európa legnépszerűbb szentjének, az ókori Savaria szülöttjének élettörténetéből és szellemi hagyatékából kibontható, ma is érvényes és időszerű üzenetet fogalmaz meg. Emellett olyan embert mutat be a mű, aki a maga idején Európa modern gondolkodású, társadalomformáló alakja volt.

Hozzáfűzte: a 2014 december elsejéig postai úton beérkező jeligés pályázatokat a színházi és irodalmi élet jeles képviselőiből álló bírálóbizottság értékeli.

Jordán Tamás, a színház igazgatója hangsúlyozta: arra számítanak, hogy nagy lesz az érdeklődés, akár több mint száz pályamű is beérkezhet, mint ahogyan ez történt a Weöres-centenárium évében meghirdetett pályázat esetében.

Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője elmondta: eddig még nem készült magyar nyelven olyan dráma, amely Szent Márton életét örökítette volna meg, ezért is gondolják úgy, hogy a szerzők érdeklődését felkelti ez a lehetőség. Hozzátette: a 2016-ban tervezett ősbemutató pedig jól illeszkedik abba a programsorozatba, amellyel Szent Márton szülővárosa tisztelegni és emlékezni szeretne.

A pályázati kiírás rövidesen olvasható lesz a www.szentmarton.hu honlapon és a színház hivatalos honlapján is.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr397995295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása