7óra7

Új projektek a Nemzeti Táncszínházban

Új projektek a Nemzeti Táncszínházban

2014. 05. 30. | 7óra7

A Nemzeti Táncszínház 2013 elején megújult művészeti vezetése céljául tűzte ki, hogy a hazai táncszakmát reprezentáló intézmény, amely közel negyven professzionális tánctársulatot képvisel, lehetőséget adjon még kevéssé ismert, induló projektek számára.

In Illo Tempore

A projekt alapon létrejött formációk a független művészi kísérletezés azon lehetőségét jelentik, amelyben több, akár különböző területről érkező művész vagy alkotó kap bemutatkozási lehetőséget. A tánc világában egyre gyakoribb, hogy független produkciók jelennek meg a palettán, akár kezdő, akár nagy színpadi gyakorlattal rendelkező táncművészek közreműködésével.

A Nemzeti Táncszínház az elmúlt évben nyitott az ilyen, vagy ehhez hasonló együttműködések felé. Egyrészt az intézmény saját projektje a tánc/színházi nevelési program kapcsán a Horda 2 produkció, amely a Káva Kulturális Műhellyel és a Közép-Európa Táncszínházzal közös projekt, amely meghívást kapott a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennále versenyprogramjába.

Present-Project

Másrészt a 2013/2014-es évad júniusában két újabb formáció is lehetőséget kap a bemutatkozásra. Az egyik a DanceArt projekt, a Present-Project amelyben Varga Kinga koreográfiáját táncolják a Magyar Nemzeti Balett táncművészei. A másik pedig a 2012-ben alapított Magyar Táncműhely-﴾R﴿Evolúció előadása, az In Illo Tempore A projekt hivatásos néptánc együttesekben, így a Magyar Állami Népi Együttesben és a Honvéd Táncszínházban táncoló tehetséges, ambíciózus fiatal művészeknek kínál lehetőséget.

Az est folyamán négy koreográfus, Gera Anita, Nemes Szilvia, Sánta Gergő és Tókos Attila gondolkodik és fejezi ki önmagát mindannyiunk közös gondjairól.

A DanceArt előadása június 2-án, hétfőn, a Magyar Táncműhely-﴾R﴿Evolúció produkciója pedig június 3-án, kedden este 7 órai kezdettel tekinthető meg a Nemzeti Táncszínházban.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427995373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása