7óra7

Tizenhárom bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színházban

Tizenhárom bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színházban

2014. 05. 29. | 7óra7

Cseke Péter kiemelte, hogy két jubileumot is ünnepelnek: Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, melynek szerzője és rendezője Réczei Tamás, valamint Vörösmarty Mihály születésének 215. évfordulója alkalmából bemutatják a Csongor és Tündét Porogi Dorka rendezésében.

A direktor sikeresnek ítélte az elmúlt évadot, hangsúlyozta azonban, hogy nagyon sok munka van még hátra ahhoz, hogy igazán kiváló társulatként dolgozzanak együtt.

Katona József Színház, Kecskemét

Fontos állomásnak nevezte, hogy a londoni vendégjáték után az augsburgi szereplés is sikert és elismerést hozott a színháznak, éppúgy mint a fővárosi Nemzeti Színházban május 25-én történt bemutatkozás.

A direktor szólt arról, hogy a nyáron is sok meghívásnak tesz eleget a társulat, mert Szentesen, Szegeden és Balatonföldváron is játszanak a kecskeméti udvarszínházi előadások mellett.

Az Újvilág Passió nagy várakozással kísért, a kecskeméti Arborétumban megtartott előadásai idén Pünkösd ünnepéhez kapcsolódnak. A június 7-ei előadásra már az összes jegy elkelt.

Cseke Péter fontosnak nevezte a balett tagozat elindulását, amelyet szerinte a közönség és a szakma is elismeréssel fogadott, valamint kiemelte, hogy győri és pécsi meghívást is kaptak már.

A következő évad Molnár Ferenc Liliomával indul, majd a Csókos asszonnyal folytatódik. Ezek mellett a bérletesek Georges Feydeau Balfék című bohózatát, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című mesés játékát, Johann Nestroy A talizmán című komédiáját, valamint egy táncszínházi bemutatót és egy kisszínházi előadást tekinthetnek meg.

A színház balett tagozatának A négy évszak című előadása műsoron marad, emellett Barta Dóra koreográfiájával Bizet-Scsedrin Carmen-feldolgozását állítják színpadra.

A gyerekeket jövőre is izgalmas előadások várják a kecskeméti teátrumban. Csajkovszkij Diótörőjével folytatódik a tánc-beavató színház szintén Barta Dóra koreográfiájával, majd Jules Verne Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című művét láthatják a fiatalok.

A nagy érdeklődésre való tekintettel az opera+kakaó előadások sora Rossini áriákból szőtt mesével folytatódik a nagyszínpadon.

Kapcsolódó:

>>> A Nemzeti Színházba látogat a kecskeméti Katona József Színház

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr587995367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása