7óra7

Kihirdették a Reaktív drámapályázat győzteseit

Kihirdették a Reaktív drámapályázat győzteseit

2014. 05. 15. | 7óra7

A „Maradjak? Menjek? Hova?" hívószavak köré szervezett tematikus drámapályázatra összesen 76 pályamű érkezett, ezeket több fordulóban dolgozta fel a szakmai zsűri.

Izgalmas, rizikós, és egyben értékteremtő szövegeket kerestek a bírálók, melyek további színházi feldolgozásra is alkalmasak lehetnek. Nyitott lehetőségeket kínáló, és erős felvetésekkel dolgozó pályaművek érdemelték ki az elismerést. A zsűri a megszabott terjedelmi korlátot végül nem vette figyelembe, így a karakterszám túllépése nem járt kizárással. A bírálók örömmel fogadták az erős társadalmi kérdésfelvetéseket és a változatos tematikai megközelítést. A beérkezett pályaművek jelentős része szocio-darab volt, melyeknél a nyelvi hitelesség jelentette a legnagyobb kihívást. A nyertes darabok a drámához való szokatlanabb viszonyulásukkal és merészségükkel győzték meg a zsűrit.

A nyertes pályamunkák

Boronkay Soma/Simányi Zsuzsa/Kelemen Kristóf: Norvég álom Fridl Viktória: Indul, ugye, indul Juhász Kristóf: Magna Hungaria 3000 Szakunyin Bori: Ádám, hol vagy?
Szil Ágnes: Csak oda Térey János: Epifánia királynő

A pályázat kurátora volt Deres Kornélia, Herczog Noémi és Varga Zsófia.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr657995535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása