7óra7

A Nemzeti Színházba látogat a kecskeméti Katona József Színház

A Nemzeti Színházba látogat a kecskeméti Katona József Színház

2014. 05. 13. | 7óra7

Nemzeti Színház A Nemzeti Színház képviseletében A. Szabó Magda stratégiai igazgató beszélt a kecskemétiek érkezéséről: "Nagyon fontos számunkra, hogy időről-időre vendégül lássunk vidéki és határon túli magyar társulatokat, mint ahogy mi is gyakran kilépünk falaink közül; a közelmúltban mindenekelőtt Kárpátaljára és Erdélybe vittünk előadásokat".

A. Szabó Magda kiemelte, hogy a kecskeméti színház vendégszereplésében két kuriózum is van: egyetlen másik teátrum sem hozott még négy előadást, egyúttal ez az első alkalom, hogy gyerekdarabbal is fellép egy vidéki vendégtársulat.

Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója elmondta: nagyon fontosak a számukra a fesztiválokon való fellépések és a vendégszereplések, ezért nagy örömmel fogadta, amikor Vidnyánszky Attila meghívta a társulatot.

Május 25-én, gyereknapra is gondolva, Rossini híres operájának, a Hamupipőkének gyerekek számára átdolgozott változatával veszi kezdetét a kecskeméti társulat vendégszereplése; a Hamucipőcskét délelőtt mutatják be a Gobbi Hilda Színpadon. Mint Cseke Péter elmondta, céljuk, hogy gyerekek számára átdolgozott operák bemutatásával kineveljék a város jövőbeli operaközönségét.

A teátrum programja a Kaszás Attila Teremben délután folytatódik Eugene O'Neill Egy hosszú nap elutazik az éjszakába című darabjának bemutatásával Zsótér Sándor rendezésében. Koraeste a nemrég alakult Kecskemét City Balett lép színpadra A négy évszak című Vivaldi-átirattal, Barta Dóra koreográfiájával a Gobbi Hilda Színpadon. Záró előadásként Cseke Péter rendezésében Peter Buckman Most mindenki együtt! című műve lesz látható a Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Katona József Színház, Kecskemét

2014/2015-ös évad

A színházigazgató ismertette a kecskeméti teátrum következő évadának programját is. Mint mondta, két nagy jubileumot is megünnepelnek: Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, melynek szerzője és rendezője Réczei Tamás; Vörösmarty Mihály születésének 215. jubileuma alkalmából pedig 2015-ben műsorra tűzik a Csongor és Tündét, Porogi Dorka rendezésében.

A következő évadban is rendeznek a színház visszatérő direktorai: Szász János (Molnár Ferenc: Liliom), Nagy Viktor (Zerkovitz Béla-Szilágyi László: Csókos asszony), Mohácsi János (Georges Feydeau: Balfék), valamint Cseke Péter és Réczei Tamás. Keszég László először rendez Kecskeméten - Johann Nestroy komédiáját, A talizmánt -, és a színészként ismert Dunai Tamás is bemutatkozik rendezőként a helyi közönségnek Déry Tibor Óriáscsecsemő című abszurd játékával.

A gyerekeket Jules Verne Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című műve mellett egy vadonatúj darabbal is várják: Németh Virág írt mesét És közben szól a dal... címmel, mely közben Rossini népszerű dallamait hallhatják a gyerekek. Az újonnan alakult kecskeméti balett-társulat "tánc-beavató előadásként" Csajkovszkij A diótörő című balettjével várja az érdeklődőket a színház karzatán - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr487995555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása