7óra7

VI. Monotánc Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

VI. Monotánc Fesztivál a Bethlen Téri Színházban

2014. 04. 30. | 7óra7

A monotánc elnevezést a monodrámák ihletésére és mintájára alkották a szervezők. Azokat az előadásokat sorolják ebbe a körbe, amelyek alkotóik személyes vallomásait dolgozzák fel. A monotánc azonban nem (feltétlenül) azonos a szólótánccal, így nem kizárólag szóló-előadások tartoznak a meghívott produkciók körébe. Az előadásokban a szólótáncos mellé zenész társ(ak) csatlakoznak, s van, ahol a szóló egy másik jelen lévő figura viszonylatában bontakozik ki.

A fesztiválra ez alkalommal is a neves hazai alkotó-előadók – Bajnay Beáta, Gergye Krisztián, Hargitai Mariann, Juhász Kata, Lengyel Katalin, Maday Tímea Kinga, Mádi László, Mikó Dávid Béla – mellé egy-egy külföldi táncművészt is meghívtak. A nyitónapon a lengyel Hygin Delimat, azt követően a szlovák Tomas Danielis, a harmadik napon pedig a litván Vilte Svarplyte lesz a vendég. Az utolsó napon a bolgár Jivko Jeliazkov magyar koprodukcióban készült multimédiás táncelőadása látható.

Az idei fesztivál programját is színesíti a TranzDanz – Jövőtánc a Bethlen kávézójában. A táncosok társa minden alkalommal egy-egy neves zenész: Ladjánszki Márta Varga Zsolttal, Bora Gábor Tettemanti Tamással, Zambrzycki Ádám pedig Kertész Endrével improvizál.

A fesztivál első napján Dusa Gábor Monománia című fotókiállítása nyílik a Bethlen Galériában.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717995693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása