7óra7

A Viktor, avagy a gyermekuralom nyerte a legjobb előadás díját

A Viktor, avagy a gyermekuralom nyerte a legjobb előadás díját

2014. 04. 29. | 7óra7

A hazai színházi élet legrangosabbnak számító díjait az előző év kiemelkedő színházi teljesítményeiért ítélik oda évről évre. Idén Puiu Antemir, Alice Georgescu, Sanda Manu, Virginia Mirea, valamint Ion Parhon színházi szakemberek voltak a díjakat odaítélő döntőzsűri tagjai, a huszonkettedik díjkiosztó gálát a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagytermében tartották.

UNITER díjátadó gálája, Marosvásárhely - balról Tompa Gábor, a Kolozsvári Állami Magyar Színház igazgatója

A Viktor, avagy a gyermekuralom a kolozsvári színház nyolcadik előadása, amely kiérdemelte a legjobb előadásnak szánt elismerést.

*Korábbi díjazottak*

A Viktor, avagy a gyermekuralom a kolozsvári színház nyolcadik előadása, amely kiérdemelte a legjobb előadásnak szánt elismerést. 1989-ben Gao Hszing-csien: A buszmegálló (rendező: Tompa Gábor), 1996-ban A. P. Csehov: Cseresznyéskert (rendező: Vlad Mugur), 1998-ban Goldoni: A velencei ikrek (rendező: Vlad Mugur), 2006-ban Georg Büchner: Woyzeck (rendező: Mihai Măniuţiu), 2008-ban A. P. Csehov: Ványa bácsi (rendező: Andrei Şerban), 2009-ben A. P. Csehov: Három nővér (rendező: Tompa Gábor), 2011-ben pedig Ingmar Bergman: Suttogások és sikolyok (rendező: Andrei Şerban) című előadások nyerték el a romániai színházi szakma elismerését.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987995709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása