7óra7

Pokoli bál – A Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatója

Pokoli bál – A Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatója

2014. 03. 21. | 7óra7

A németországi székhelyű orosz vizuális színház, a Derevo és a 20 éves Bozsik Yvette Társulat közös munkájaként készült előadás a Müpa Fesztivál Színházában a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében látható - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Pokoli bál

A világhírű orosz zeneszerző, Alfred Schnittke zenéje, Chagall álomszerű rajzai és Gogol különös figurái által inspirált táncdarab főszereplői egy bálon találkoznak. A letűnt arisztokraták, irodaszolgák és jobbágyok, valamint a hivatalnok Csicsikov egy zenére mozdulnak, amely egyszerre grandiózus és szatirikus - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, a Derevóra jellemző vizualitás, költőiség és egyéni látásmód, valamint a commedia dell'arte-elemek használata és stílusjegyei meghatározóak lesznek az előadásban, amelyben fontos szerepet kap még az európai identitás kérdése is. Nem véletlenül: a két társulat 2004-ben, az Európai Unióhoz való csatlakozásunk alkalmából dolgozott először együtt.

Az előadás játékmestere Anton Adasszinszkij, a koreográfiát Bozsik Yvette készítette. A Pokoli bál díszlete Pető József és Vati Tamás, a jelmez Juristovszky Sosa munkája.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr717996049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása