7óra7

Harmadszor hirdet tantermi színházi pályázatot a FÜGE

Harmadszor hirdet tantermi színházi pályázatot a FÜGE

2014. 03. 19. | 7óra7

FÜGE Produkció A beérkezett projekteket szakmai zsűri bírálja el. A legjobbaknak vagy legizgalmasabbnak tartott előadások a III. Tantermi Színházi Szemlén mérettetnek meg szakértői, tanári és diák közönség előtt. A Szemlére 2014 április 24-26-án kerül sor a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.

*A pályázat célja:*

2012. szeptember 1. után bemutatott vagy 2014. október 31-ig bemutatandó, 6–18 év közötti diákok számára készült, tantermi környezetben megvalósuló színházi nevelési programok létrehozási illetve forgalmazási projektjeinek támogatása.

*Feltételek:*

Pályázni lehet olyan színházi nevelési programmal,
- melyben a művészeti értéket képviselő színházi előadás vagy előadásrészletek és a feldolgozó munka komplex, pedagógiai célokat megvalósító módon épülnek egymásra;
- mely szerkezetében és tartalmában igazodik a közönség életkori és pszichológiai sajátosságaihoz;
- melynek létrehozásában és megvalósításában a pedagógiai célok elérése érdekében aktívan részt vesz legalább egy drámapedagógus vagy színházpedagógus;
- mely kifejezetten tantermi környezetben játszhatónak készült, és könnyen utaztatható;

Pályázni lehet olyan projekttervvel lehet, amely legalább 10 programot tartalmaz, 50%-ban a pályázó székhely településén kívül valósul meg és a székhely településen lebonyolított programok minimum fele olyan iskolában valósul meg, amelyben a tanulók legalább 30%-a hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű.

A projekt elbírálásánál előnyt jelent, ha a célcsoport a 17-18 éves fiatalok köre, illetve ha a téma a pályaorientáció – pályaválasztás, önismeret vagy jövőképalkotás.

A pályázaton részt vehetnek non-profit szervezetek (egyesület, alapítvány, non-profit gazdasági társaság), költségvetési szervek és intézményeik, valamint gazdasági társaságok (kft, bt) is.

A pályázott projektek területi hatálya Magyarország, illetve a határon túli magyar lakta területek, megvalósulásának időbeli hatálya: 2014. május 01. – 2014. december 31.

*A pályázat elbírálása:*

A pályázatokat felkért szakmai kuratórium bírálja el 2014. március 31-ig. A szakmai kuratórium által kiválasztott legértékesebb projektek meghívást kapnak a 2014. április 24-26-án, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban megrendezendő III. Tantermi Színházi Szemlére.

A Szemlén a kuratórium által kiválasztott projektek anyagi támogatásban részesülnek.

Szakmai kuratórium:
- Cziboly Ádám, pszichológus, kulturális menedzser
- Kis Tibor, drámapedagógus, gyermekszínjátszó rendező
- Róbert Júlia, dramaturg
- Scherer Péter, színész, rendező
- Ugrai István, kritikus

*A pályázat pénzügyi keretei:*

A teljes projekt rendelkezésére álló, a pályázat keretében felosztandó keretösszege 20.000.000 forint, egy-egy pályázó által a projekt keretében elnyerhető összeg 1.000.000 - 2.500.000 forint.

A pályázathoz szükséges dokumentumok a FÜGE oldaláról tölthetők le.

*Leadási határidő:*

személyesen 2014. február 28. 18:00-ig, postán 2014. február 28. éjfélig.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr697996509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása