7óra7

Magyar Művek Szemléje 2014 – színjátszók fesztiválja májusban

Magyar Művek Szemléje 2014 – színjátszók fesztiválja májusban

2014. 03. 04. | 7óra7

A Magyar Művek XIII. Szemléjének felhívása:

A Szemle célja: a Magyar Szín-Játékos Szövetség e fórummal az öntevékeny (amatőr, nemhivatásos) színjátszókat ösztönözni kívánja, hogy klasszikus és modern külföldi szerzők írásai mellett, mutassák be magyar írók műveit, ezzel életben tartva és folytatva a nemzeti önismeret hagyományát, valamint bátorítani arra, hogy dolgozzanak kortárs magyar szerzőkkel, s így vegyenek részt abban a szellemi párbeszédben, amely a magyar színházművészet és közönség jövőjét formálja.

Magyar Szín-Játékos Szövetség A Szemlén részt vehet – határainkon belülről és túlról – bármely felnőtt-, vagy diák öntevékeny (alkalmi vagy állandó) színjátszó együttes olyan prózai, verses vagy mozgásra épülő előadása, amely magyar szerző műve, vagy annak feldolgozása alapján készült (magyar műnek tekintjük az együttes valamely tagja, rendezője által írott vagy összeállított – esetleg külföldi szerző művét adaptáló – szövegkönyvet is). Műfaji és játékidőbeli megkötést nem teszünk.

A Magyar Művek Szemléjének két napján mindössszesen 12-13 óra játékidő áll a részt venni kívánók rendelkezésére. Túljelentkezés esetén a fesztiválra való meghívásról az MSz-JSz elnöksége dönt. Előnyben részesülnek a MSz-JSz tag-együttesei, illetve azok a produkciók, amelyek korábban nem vettek részt országos fesztiválon.

A Magyar Művek Szemléje egyben a Magyar Szín-Játékos Szövetség minősítő fesztiválja. A fesztiválon való részvétel, valamint a minősítés a MSz-JSZ tag-együttesei számára ingyenes, másoknak 15 000 Ft/előadás (tagfelvétel folyamatos, tagnak az minősül, akinek a 2013. és 2014. évi tagsági díja rendezett. Belépni, illetve a tagdíjat befizetni a helyszínen is lehet.)

A tagdíj vagy a minősítési díj befizethető készpénzben a helyszínen vagy átutalással az MSZJSZ 11600006-00000000-57046015 (ERSTE) számú bankszámlájára (számlát utólag küldünk).

A helyszín: a Bakelitben három, jól felszerelt színházi tér található: a Hangár mely kb. 20 x 20 x 6 méteres üres tér, a Stúdió, mely 15 x 15 x 5 méteres üres tér és a Szobaszínház, amely 6x9 méteres üres tér. Szükség esetén, és időben jelezve, étkezést és szálláshelyet is tudnak biztosítani a helyszínen.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet legkésőbb 2014. május 5-ig kérjük, juttassanak el a jjregos@gmail.com e-mail címre, vagy postai úton a Magyar Szín-Játékos Szövetség levelezési címére: 1122 Budapest, Csaba u. 6. (Regős János)

További információk: Regős János (+36309050576)

Kérjük a jelentkezőket, hogy mellékeljenek (elsősorban a műsorfüzet számára) néhány soros leírást és néhány fotót a társulatról, illetve az előadásról. Kérjük továbbá, hogy szövegkönyveiket elektronikus úton juttassák el, részben azért, hogy a leendő zsűritagok felkészülhessenek, részben pedig azért, hogy Színműtárunkban elhelyezhessük.

Regős János elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr987996237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása