7óra7

Összesen 170 millióra pályázhatnak a színházak és táncegyüttesek

Összesen 170 millióra pályázhatnak a színházak és táncegyüttesek

2014. 03. 03. | 7óra7

Új pályázati cél a színházi előadások akadálymentesítése és a színházi nevelési programokkal foglalkozó színházak munkatársainak önképzése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

Az új pályázati cél meghirdetésével a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is fel akarja hívni az érintett előadóművészeti szervezetek figyelmét az Emmi, ezért a színházi előadások akadálymentesítésének – jelnyelvi tolmácsolás és színházi narráció alkalmazása – támogatására 2,5 millió forintot különített el.

Szintén újdonság, hogy idén a színházi nevelési programokkal foglalkozó színházak munkatársainak szakmai önképzésére is lehet pályázni.

A határon túli színházaknak és táncegyütteseknek - a számukra meghirdetett pályázat mellett – új lehetőséget jelent a most meghirdetett pályázat egyik altémája: ez azoknak az átfogó programtematikával bíró fesztiváloknak és szemléknek a támogatását szolgálja, amelyek célzottan határon túli magyar nyelvű színházak meghívására vállalkoznak.

Kapcsolódó

>>> EMMI: 1,23 milliárd színházaknak és táncegyütteseknek

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr837996243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása