7óra7

Költözik az operafesztivál: a jobboldal leszavazta az Armelt Szegeden

Költözik az operafesztivál: a jobboldal leszavazta az Armelt Szegeden

2014. 02. 21. | 7óra7

A kulturális szakember hangsúlyozta, „gőzerővel dolgoznak” az új helyszín megtalálásán.

A szegedi közgyűlés fideszes és jobbikos képviselők alkotta többsége pénteken nem támogatta azt az előterjesztést, amely alapján a Szegedi Nemzeti Színház szerződést köthetett volna a fesztivál szervezőivel.

A döntést követően Botka László (MSZP) polgármester újságíróknak elmondta, hogy az önkormányzat a színháznak nyújtott célzott támogatással az idei évben 40 millió forinttal járult volna hozzá az operafesztivál megszervezéséhez. Ez az összeg a rendezvény 2-300 millió forintos összköltségvetésének csekély, de nem elhanyagolható része – tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a fesztivál 2008-as indulása óta a városmarketing terén komoly eredményeket hozott Szeged számára, hiszen a sajtó, köztük nemzetközi tévécsatornák rendszeresen beszámoltak a kulturális eseményről.

Haág Zalán (Fidesz-KDNP), a szegedi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke az MTI érdeklődésére közölte, a frakció azért nem támogatta a megállapodásról szóló határozatot, mert arról nem volt előzetes egyeztetés. A költségvetési előterjesztés részeként tárgyalt javaslatot nem volt idő megvizsgálni, értelmezni – mondta.

A politikus hangsúlyozta, a határozat leszavazása nem az jelenti, hogy az operafesztivált nem rendezik meg, a szegeditől eltérő helyszín kiválasztása pedig a szervezők döntése.

Az Armel-operaverseny a produkciók és a fiatal tehetségek megmérettetése, amelyen a világ operaházai kortárs, illetve ritkán játszott műveket állítanak színpadra. A darabokban bemutatkozó – több fordulóban kiválasztott – versenyzők teljesítményét nemzetközi értékeli az énektudás mellett a színészi teljesítményt is figyelembe véve.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr427996319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása