7óra7

Tavaszi turnésorozatra indul a Proton Színház

Tavaszi turnésorozatra indul a Proton Színház

2014. 02. 12. | 7óra7

Szégyen - Rába Roland, Derzsi János, Láng Annamária, Bánki Gergely, Szemenyei János, Zsótér Sándor

A turnésorozat következő állomása Drezda lesz, ahol Mundruczó legutóbbi rendezését, a Demenciát játssza a társulat, a Hellerau Művészeti Centrumban. Az intézmény múltja nem kevesebb, mint 100 évre nyúlik vissza, aranykorának az I. világháború vetett véget. 2009 óta Dieter Jaenicke művészeti vezető irányításának köszönhetően a Hellerau újra nem csak Németország, de Európa egyik vezető, elismert művészeti központja lett. Főként kortárs táncra és zenére koncentrálnak, de meghívnak „modern formákat” használó színházakat is, mint pl. a Proton.

„Hellerau célja, hogy egy olyan interdiszciplináris központtá váljon, ami modern, szofisztikált és minden tekintetben sikeres: provokatív, radikális, globális, európai, és egy olyan geopolitikai pontban helyezkedik el, ahol Kelet és Nyugat találkozik.” – állítja Dieter Jaenicke.

Drezda után a berlini HAU-ban (Hebbel am Ufer) március elején megrendezésre kerülő Leaving is not an option – Menni vagy maradni? Kortárs Magyar Művészeti Fesztivál keretén belül lesz látható a Demencia.

Demencia - Monori Lili

A válogatásnál szempont volt, hogy a meghívott alkotások kritikusan és realista módon reflektáljanak Magyarország és Európa aktuális történéseire, jelen helyzetére. Az egyhetes programsorozat alatt a HAU mindhárom játszóhelyére a vitális, független magyar szcéna aktuális művészi állásfoglalásait bemutató előadások költöznek be. A színdarabok mellett beszélgetések, este pedig zenés bulik színesítik a programot.

Az esemény zárónapján Wessely Anna, Mundruczó Kornél és Mélyi József beszélget az aktuális magyar kultúrpolitikai kérdésekről.

A Proton Színház Szégyen című előadása Magyarországon legközelebb április 29-én, 30-án valamint május 1-jén és 2-án, a Demencia pedig május 20-án és 21-én látható majd újra a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Az előbbire jegyek már kaphatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr337996405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása