7óra7

Január elsejétől állami fenntartású a Budapesti Operettszínház

Január elsejétől állami fenntartású a Budapesti Operettszínház

2013. 12. 11. | 7óra7

A javaslatot a Fidesz-KDNP-s képviselők 20 igen szavazatával fogadták el, az Együtt-PM két képviselője tartózkodott, az MSZP-s képviselők nem nyomtak gombot.

Budapest Operettszínház A Nagymező utcai teátrum fenntartója január 1-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz. A Budapesti Operettszínházhoz tartozó ingatlanok, így maga színházépület is - amelynek értéke 7,7 milliárd forint a nemrég készült vagyonértékelés szerint - ugyanakkor a főváros tulajdonában maradnak.

A kormány még októberben döntött arról, hogy az operettszínház januártól állami fenntartásba kerül.

A közgyűlés most megszavazta, hogy ezzel összhangban a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Operettszínház közötti fenntartói szerződés 2013. december 31-én megszűnik.

Az operettszínháznak januártól bérleti díjat kell fizetnie az ingatlanok használatáért, a közgyűlési határozat évi 220 millió forinttal számol. A bérleti szerződés határozatlan időtartamú lesz.

Az intézményi feladatok ellátásához szükséges ingó vagyon - például díszletek, jelmezek, bútorok - nyilvántartási értéken való átvezetéssel ingyenesen kerülnek az átvevőhöz, a vagyontárgyak kezelésének joga a Budapesti Operettszínházat illeti meg.

A határozat arra is kiterjed, hogy a közgyűlés a Budapesti Operettszínház főigazgatói álláshelyére kiírt pályázati felhívást visszavonja, az új vezetői pályázat kiírása 2014. január elseje után az átvevő, azaz az Emberi Erőforrások Minisztériuma kizárólagos jogosultsága.

A bejegyzés trackback címe:

https://7ora7.hu/api/trackback/id/tr897996897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása